avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin- nu am antecedente penale, prejudiciu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin- nu am antecedente penale, prejudiciu recuperat

Buna ! As avea o intrebare . In cazul unui furt . Obiectul a fost recuperat si platit , dar ramas al firmei . Politia nu a fost chemata .
Exista termen ca in maxim cat timp se poate pune plangere ? Se poate rezolva cu simpla amenda ? Multumesc .
Pot depune plangere dar daca nu au sesizat atunci politia nu cred ca o vor mai face, ati avut noroc. Dar, pentru linistea dvs, mergeti sa vorbiti cu cei din conducerea magazinului, sub pretext ca doriti sa va cereti inca o data scuze si sa aratati ca regretati incidentul, poate aflati asa ceva concret.

Daca va fi depusa o plangere penala, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Impacarea partilor este totala, definitiva si neconditionata.Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, este personala.

Impacarea partilor poate opera chiar daca nu este stinsa actiunea civila.

Retragerea plângerii prealabile se poate face în tot cursul procesului penal ,
până la pronunţarea unei hotărâri definitive,iar împăcarea doar până la citirea actului de
sesizare a instanţei.

Multumesc frumos pentru raspunsuri si ajutorul acordat !
Stoica Ioana a scris:

Daca va fi depusa o plangere penala, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Impacarea partilor este totala, definitiva si neconditionata.Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, este personala.

Impacarea partilor poate opera chiar daca nu este stinsa actiunea civila.

Retragerea plângerii prealabile se poate face în tot cursul procesului penal ,
până la pronunţarea unei hotărâri definitive,iar împăcarea doar până la citirea actului de
sesizare a instanţei.

Puteti sa imi explicati mai simplu daca varog ? Multumesc
Poate sa-mi explice cineva mai simplu citatul de mai sus daca varog frumos . Multumesc ! :love2:

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala - intelegere intre parti eagle24ro eagle24ro Buna ziua! Acum 6 zile am avut o neintelegere cu un client si acesta a depus o plangere la politie pentru iseslaciune. Intre timp am rezolvat problema pe cale ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin iupitzu iupitzu Buna ziua. Am incercat sa sustrag de la Lidl niste haine. Am facut niste cumparaturi, iar cand am ajuns la casa, am pus doar produsele alimentare pe banda. ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la pretentiile civile wst wst Buna ziua! In urma cu cativa ani a fost spart apartamentul in care locuiam si hotul a fost prins. Acum am primit o citatie in care sunt chemat in calitate ... (vezi toată discuția)