avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu bucluc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu bucluc

in urma decesului ambilor parinti, ne-am ales, noi(3 frati), cu o mostenire.Multa vreme am evitat sa facem succesiunea, deoarece nu am avut si nu avem nici o hartie care sa ateste vreun drept de proprietate, pentru casa si pamint. La primarie am platit impozitul care s-a calculat, si deoarece stiam ca nu suntem singurii in situatia asta, in sat, am tot aminat. Dar acum a ajuns cutitul la os. Primarul s-a apucat sa asfalteze drumul din sat, motiv pentru care l-a largit si l-a indreptat, ajungind sa treaca cu el prin gradina noastra. Intimplator ne-a anuntat ca intentioneaza sa faca asta, dupa care, la zece zile diferenta a trecut la fapte fara sa mai zica nimic oficial. Fratele meu a mers si a vorbit ceva cu primarul, mie nu mi-a spus nimic, doar ca nu avem hirtii pe teren, deci nu avem ce sa facem.Am zis ca asta nu e bine si ca ar trebui sa facem ceva, daca nu vrem sa pierdem tot, poate si casa (nici pe aia nu avem hartii).Fratele meu a zis ca pentru a intabula costa foarte mult, si nu are bani, motiv pentru care nu vrea sa faca nimic. Sora mea i-a imprumutat fratelui meu o importanta suma de bani, pe care nu i-a mai primit inapoi, numai noi termene si scandaluri, asa ca acuma nu mai vorbesc si sunt foarte certati. I-am spus si ei cum stau lucrurile, si drept raspuns mi-a spus ca nu-si bate capul cu asta, si sa fac ce vreau. Sincer sa va zic, nu prea stiu de unde sa incep, dar as vrea sa trec in legalitate cu asta. Mentionez ca pentru terenul pe care a intrat primarul cu drumul, am aflat ca s-a facut un act de vinzare cumparare de mina, cu 3 martori, din care doi mai traiesc.Am aflat asta de la fiul proprietarului, care inca mai traieste, stie si recunoaste ca asa au ajuns parintii in proprietatea acelui teren.Presupun ca astfel de contracte s-au mai facut si pe alte terenuri, dar transferul de proprietate nu s-a mai inscris oficial, eventual numai in registrele primariei (pentru impozit), dar nu s-au intabulat.Din 1943 parintii mei si noi am folosit neintrerupt aceste terenuri, oamenii din sat si vecinii stiu ca sunt ale noastre, nu contesta nimeni asta, mai putin primarul. Va rog, daca stie cineva, sa ma indrumati si sa-mi spuneti care ar fi primii pasi de facut pentru a iesi din situatia asta. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: eufortune , utilizator 03:35, 11 Septembrie 2014
Trebuie sa deschideți o acțiune in instanța pentru a obține o hotarâre care sa țină loc de act de vinzare cumpărare ca urmare a uzucapiunii. Ptr asta aveți nevoie de un avocat ptr ca nu este așa simplu.
multumesc silvia.Actiune poate sa o deschida unul singur sau toti fratii la un loc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare - punerea in executare a unei hotarari judecatoresti elenasimpalean elenasimpalean buna ziua,de 7 ani de zile mama mea s-a judecat cu primaria sibiu pt retrocedarea unui pamint mostenit de la parintii ei (acest pamant a fost luat de ... (vezi toată discuția)
Vanzare la poarta cu pfa ? ContSters485258 ContSters485258 Buna ziua , ma numesc Eniko am 29 de ani am facut un PFA cu cod caen 4799 si 4631 , si vreau va vand prin sate cu masina proprie niste legume si fructe cu ... (vezi toată discuția)
Act de donatie Nashul Nashul Buna ziua. Cine ma poate ajuta in problema unui ACT de DONATIE. {suntem trei frati ,iar ultimul parinte a murit acum 10ani. De pe urma parintilor ne-au ramas ... (vezi toată discuția)