avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cai de atac?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cai de atac?

buna ziua
Am avut o actiune in instanta privind nulitate absoluta contract si judecatoria pe fond mi-a dat castig de cauza ,constatand nulitatea contractului .Partea adversa a depus recurs la tribunal si decizia acestuia a fost de admitere a recursului impotriva sentintei civile,modifica sentinta si in rejudecare,respinge actiunea formulata de mine.Irevocabila!Nu pot intelege cum de instanta tribunalului a dat aceasta hotarare in contradictie totala cu hotararea data de judecatorie!
Rog sa-mi spuneti ce cale mai pot urma?unde?si in ce termen?Va multumesc
Pe baza inscrisurilor si a probelor administrate, instanța de control judiciar a considerat ca aceasta este soluția corecta. Hotaririle irevocabile nu sunt supuse altor cai de atac, decât in anumite condiții, puteți formula o cale de atac extraordinara. Ptr asta chiar aveți nevoie de un avocat. Multă bafta.
multumesc! Culmea este ca,am consultat un avocat imediat ce s-a depus recursul si am primit garantia -vorba vine) dupa ce a studiat sentinta de fond si motivele de recurs, sa nu-mi fac griji deoarece tot ce s-a cerut in recurs nu este nimic nou si instanta de fond s-a pronuntat asupra inscrisurilor si probelor.-aceleasi.

Bulversarea mea consta in situatia:cum de instanta de fond constata pe baza probelor nulitatea contractului,iar instanta de recurs respinge actiunea dar nu se pronunta asupra nulitatii sau valabilitatii contractului?
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
Gabriela Mihai, Avocat
Daca v-a respins actiunea, atunci inseamna ca este valabil contractul. Din pacate nu mai aveti ce sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sã solicit casarea cu trimitere spre rejudecare? manuelaturcu manuelaturcu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am avut un proces de anulare a unui act administrativ si actiunea a fost respinsa de catre tribunal. Intre ... (vezi toată discuția)
Garantii procesuale penale Thunder42 Thunder42 Conform procedurii penale recursul penal are cazuri exprese si limitative cu privire la declarare.In cazul unei sentinte nesupusa apelului,instanta poate ... (vezi toată discuția)
Rejudecare la tribunal dmd75 dmd75 Am introdus o cerere de chemare in judecata la Judecatorie pentru recuperare prejudiciu creat de nerespectarea dreptului de proprietate a unui imobil. S-a ... (vezi toată discuția)