avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... aparatament cumparat ianinte de casatorie dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

aparatament cumparat ianinte de casatorie dar intabulat dupa

buna ziua
am o situatie mai dificila
am cumparat un apartament dar nu l-am intabulat inca pt ca l-am luat de la constructor si nu au iesit toate actele
pt intabulare
eu ma casatoresc sambata si vreau sa stiu daca va fi al meu integral daca il intabulez dupa casatorie sau trebuie sa fac contract prenuptial?
l-am cumparat din banii mei personali obtinuti de la partaj dupa divortul de primul meu sot

va multumesc !
da este achitat integral am factura si chitanta si de asemenea am contul de la cec de unde am scos banii in ziua in care am achitat integral tot.el nu a contribuit cu nimic.
va multumesc din suflet pt raspunsurile voastre
m-am linistit
Una este achitarea integrala a pretului si una este incheierea contractului de vanzare-cumparare. Deveniti proprietar doar in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare in forma autentica. Nu inainte, indiferent de cand platiti pretul. Daca va casatoriti inainte sa incheiati contractul este bun comun.
eu nu mai inteleg nimic
care este adevarul?
cum sa fie bun comun dac este achitat de mine
am doar antecontract care este pe numele meu din ianuarie intabularea intarzie pt ca este construit nou
va rog sa ma lamureasca si pe mine cineva

nu stiu ce sa mai cred
Bunul intra in patrimoniul dumneavoastra la data incheierii contractului de vanzare cumparare. daca la acea data sunteti casatorita, atunci este bun comun. Amanati casatoria daca doriti sa fie bun propriu sau cumparati bunul pe numele parintilor care sa vi-l doneze ulterior.
Brom a scris:

Una este achitarea integrala a pretului si una este incheierea contractului de vanzare-cumparare. Deveniti proprietar doar in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare in forma autentica. Nu inainte, indiferent de cand platiti pretul. Daca va casatoriti inainte sa incheiati contractul este bun comun.

eu nu mai inteleg nimic
lamiriti-ma va rog
cum sa fie al lui dac l-am platit eu
unii spuneti intr-un fel fel altii in alt fel
eu am doar antecontract

Alte discuții în legătură

Proprietate inaintea casatoriei cameleon cameleon As vrea sa va cer un sfat:am ca proprietate un apartament de 3 camere dobandit inaintea casatoriei.Problema este ca intre timp m\'am casatorit si acum as vrea ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu partaj Viorel Paul Viorel Paul Va rog ajutati-ma in acesta problema pribind partajul lucrurilor la despartirea sotilor. In 2008 am platit integral, facand un antecontract, costul unui ... (vezi toată discuția)
Caracterul bunului dobandit in timpul casatoriei printr-o hotarare judecatoreasca dar numai pe numele unuia din sot Mihaela Forogau Mihaela Forogau un apartament este dobandit in timpul casatoriei numai de catre unul dintre soti, printr-o hotarare judecatoreasca prin care s-a perfectat ... (vezi toată discuția)