avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa inchis dar contul bancar aferent, nu
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa inchis dar contul bancar aferent, nu

Buna ziua,
Am avut pfa deschis cu un cont de euro atasat. Vara trecuta am inchis pfa-ul dar contul bancar a ramas deschis, si am mai primti bani pe acest cont.
Am folosit acest cont pentru ca era euro si imi este mai usor sa pastrez banii respectivi. Este vreo problema, trebuie sa inchid acest cont?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:02, 11 Septembrie 2014
Daca ati utilizat un cont al PFA-ului pentru a incasa sume in euro pentru Dvs. ca persoana fizica, este o fapta care se poate lasa cu grave urmari. Sfatul meu este sa inchideti contul cat mai urgent !
Acel cont de pfa era trecut cu norma fixa. Avand in vedere ca prostia a fost facuta se poate merge la finante sau nu stiu ce societate pentru a plati anumite taxe sau doar sa inchid contul si atat?
Inchideti contul P.F.A. si deschideti unul personal. Nu-i greu si nici nu costa mult.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare cont bancar corny corny Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea problema: -Am lucrat la o firma care a intrat in insolventa si nu am mai primit ... (vezi toată discuția)
Blocare cont pfa IonPopescu87 IonPopescu87 Buna ziua, In urma cu 5 ani mi-am deschis un PFA si un cont bancar (unde figurez ca imputernicit) pentru a primi salariul de la firma la care lucram in ... (vezi toată discuția)
Declarare punct de lucru onimada onimada Daca asociatul unic al unui Srl-D (care inca nu este infiintat) inchiriaza un spatiu comercial ce va fi punct de lucru cum se procedeaza cu infiintarea ... (vezi toată discuția)