avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare proprietar apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare proprietar apartament

Buna ziua ,se poate schimba proprietarul de apartament atata timp cat sunt trecuti parintii pe contract iar unu din ei vor sa cedeze partea lor unui copil ?
Tata spune ca nu se poate.. eu zic ca ar trebuii doar jumatatea lui care ii apartine :)

Va rog sa imi spuneti daca se poate si unde trebuie mers si ce acte trebuie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:04, 11 Septembrie 2014
schimbarea proprietatii se face prin incheierea unui document notarial pe care trebuie sa semneze toti din contract.Cel mai bine este sa va interesati la un notar si sa ii aratati documentele de proprietate
Fara partaj, unul din parinti nu poate instraina apartamentul sau o cota din el fara voia celuilalt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)
Probleme partaj dynamiteeeee2000 dynamiteeeee2000 Buna ziua. Acum un an parintii au divortat , iar la momentul partajului apartamentul in care locuiam avea cadastrul si intabularea in curs de finalizare fapt ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)