avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mobila si durere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mobila si durere

Buna ziua,
In data de 10 iunie a acestui an am contactat o societate care se ocupa de confectionarea mobilei pentru a-mi face o mobila de bucatarie. Am platit avansul in baza contractului incheiat si le-am explicat cum ar trebui sa arate mobila pe care mi-o doresc. Am fost asigurat ca in maxim 10 zile mi se va onora comanda.
De aici incepe tevatura. Pe la sfarsitul lunii iulie dupa indelungate insistente din partea mea mi-a fost livrata mobila comandata. M-am trezit la usa cu vreo 4 "meseriasi" veniti la montaj. Dupa o zi intreaga petrecuta la asa zisul montaj meseriasii au constatat ca mai lipsesc parti componente si ca nu pot definitiva montatul. Au plecat lasandu-mi bucataria ocupata si au zis ca revin. Dar nu au mai revenit deloc asa ca m-am apucat sa telefonez patronului sa-l intreb despre ce este vorba. Dupa cateva zile de conversati telefonice acesta mi-a zis sa-i dau toti banii ca el mi-a dat mobila.
M-am adresat pe 06 .08 cu plangere la OPC si le-am trimis pozele cu stadiul in care era mobila si le-am cerut sa verifice situatia. Pana astazi nu am primit nici un raspuns. Astazi am mai scris un mail tot la OPC si am fost sunata e o d-na inspector care mi-a comunicat ca prestatorul ma daduse in judecata pe 03.09 deoarece nu ii platisem lucrarea si m-a indrumat sa-mi gasesc un expert evaluator care sa evalueze lucrarea , expertiza pe care sa o folosesc in fata instantei. Precizez ca in afara de contractul de comanda nu am semnat nici un alt act iar dovada ca mobila este la mine in casa este doar buna mea credinta ca as putea spune ca sunt nebuni si nu mi-au livrat nimic pana acum.

Intrebari:
1.Trebuia OPC-ul sa dea un raspuns la reclamatia mea si daca da in cat timp?
2. Unde pot sa ma adresez in continuare deoarece mobila nu este montata si nici completa ca sa nu mai zic ca nici utilizabila nu este si imi ocupa bucataria unui imobil pe care il am in proprietate dar in care nu locuieste nimeni?
3. Am verificat si este adevarat ca am fost data in judecata. Ce fac eu acum? Eu sunt de buna credinta si vreau sa platesc dar trebuie sa am si ce.
4. Era obligat prestatorul ca pentru introducerea actiunii sa faca dovada parcurgerii procedurii de informare cu privire la mediere?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:52, 15 Septembrie 2014
Nu puteti afirma : " sunt nebuni si nu mi-au livrat nimic pana acum", deoarece i-ati reclamat la OPC :).
Procedura de informare a medierii nu mai este obligatorie,decat daca instanta considera ca este necesara si dispune acest lucru.
Cel mai indicat ar fi, sa incercati dvs. sa contactati respectiva firma si sa incercati o solutionare pe cale amiabila. Aceasta ar fi cea mai scurta, optima si "calma" varianta de a fi onorat contractul de catre ambele parti. In caz contrar, va trebui sa va dovediti buna credinta in fata instantei de judecata.
Pe de alta parte, ati citit cu atentie contractul ? Care sunt conditiile specificate cu privire la furnizarea produselor si plata acestora?
Doamna avocat tin sa va precizez ca am incercat sa vorbesc cu patronul firmei prestatoare de nenumarate ori. Dar nu se poate ajunge la o solutionare pe cale amiabila. Pe el il intereseaza doar banii pe care ii mai am de dat uitând ca eu stau cu un morman de lemne in mijlocul bucatariei, ca din mobila mai lipsesc piese fara de care aceasta nu poate fi montata ca a gresit masurile date si ca mobila nu se incadreaza pe pozitie si cate si mai cate. Atitudinea acestuia vis-a -vis de mine m-a determinat sa apelez la OPC ca am crezut ca poate asa o sa se rezolve problema. Dar asa cum am precizat, acest organism de control nu a solutionat in nici un fel reclamatia depusa de mine nici pana in acest moment. Mai mult decat atat inspectoarea care m-a contactat zilele trecute oferindu-mi sfaturi juridice cred ca l-a consiliat si pe prestator in sensul de a ma actiona in instanta.
Eu vreau sa stiu daca OPC-ul trebuia sa-mi raspunda scris si/sau sa vina la fata locului si in cazul in care nu au facut-o eu ce fac mai departe dat fiind faptul ca am mai fost actionata si in judecata pe dreptatea mea?
numele firmei.....macar sa nu o mai pateasca si altii
Puneti pe hartie toate aceste lucruri, faceti schitele cum ar trebui sa fie, schitele cum sunt si pozati totul, cum arata dupa asa zisa montare. Atasati contractul, chitanta de avans si specificati ca inca asteptati furnizorul ca sa termine montarea si sa ia banii. Toate actele le atasati la dosarul procesului. Ca sa il bagati in priza puteti sa ii cereti sa isi ia inapoi toata mobila si sa va returneze avansul pentru ca nu v-a livrat ce trebuia. Ii puteti trimite prin posta si lui o copie. Ii puteti cere chiar despagubiri dar discutati cu un avocat, asta daca vedeti ca e chiar hotarat pentru proces.
OPC-ul, ca toate institutiile statului are obligatia de a raspunde in 30 de zile.
Puteti reclama mai sus ca nu vi s-a trimis un raspuns,dar cam atat.
La noi OPC-ul nu face decat sa ia spaga de la firme ca sa nu dea amenzi nu face dreptate.
Ramane sa rezolvati in tribunal cu procesul deschis de furnizor.
Daca nu ati primit inca citatia si actiunea firmei puteti merge la tribunal si sa cereti sa vedeti dosarul.

Avand in vedere comportamentul lor cel mai bine este sa procedati cum v-a spus GermanAlex: cereti-va avansul inapoi si spuneti-le sa-si ia lemnele inutile si sa le puna pe foc.
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2014
Carturarul, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac? Kia1 Kia1 Buna ziua! Problema mea începe așa: Mi-a fost recomandat de către cineva un executant de mobila la comanda! Toate bune și frumoase! Ne-am întâlnit , a ... (vezi toată discuția)
Am comandat mobila de bucatarie pe comanda care a fost livrata ... miteak miteak Am comandat mobila de bucatarie pe comanda care a fost livrata si montata doar partial. Reprezentantul firmei de mobila m-a asigurat ca va reveni cu telefon sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in data de 19.06.21 am incheiat un contract pentru ... ciprian.stupar ciprian.stupar Buna seara, In data de 19.06.21 am incheiat un contract pentru executia mobilei de bucatarie + un dressing la apartamentul sotiei mele. Am dat un avans de 70% ... (vezi toată discuția)