avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mobila si durere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mobila si durere

Buna ziua,
In data de 10 iunie a acestui an am contactat o societate care se ocupa de confectionarea mobilei pentru a-mi face o mobila de bucatarie. Am platit avansul in baza contractului incheiat si le-am explicat cum ar trebui sa arate mobila pe care mi-o doresc. Am fost asigurat ca in maxim 10 zile mi se va onora comanda.
De aici incepe tevatura. Pe la sfarsitul lunii iulie dupa indelungate insistente din partea mea mi-a fost livrata mobila comandata. M-am trezit la usa cu vreo 4 "meseriasi" veniti la montaj. Dupa o zi intreaga petrecuta la asa zisul montaj meseriasii au constatat ca mai lipsesc parti componente si ca nu pot definitiva montatul. Au plecat lasandu-mi bucataria ocupata si au zis ca revin. Dar nu au mai revenit deloc asa ca m-am apucat sa telefonez patronului sa-l intreb despre ce este vorba. Dupa cateva zile de conversati telefonice acesta mi-a zis sa-i dau toti banii ca el mi-a dat mobila.
M-am adresat pe 06 .08 cu plangere la OPC si le-am trimis pozele cu stadiul in care era mobila si le-am cerut sa verifice situatia. Pana astazi nu am primit nici un raspuns. Astazi am mai scris un mail tot la OPC si am fost sunata e o d-na inspector care mi-a comunicat ca prestatorul ma daduse in judecata pe 03.09 deoarece nu ii platisem lucrarea si m-a indrumat sa-mi gasesc un expert evaluator care sa evalueze lucrarea , expertiza pe care sa o folosesc in fata instantei. Precizez ca in afara de contractul de comanda nu am semnat nici un alt act iar dovada ca mobila este la mine in casa este doar buna mea credinta ca as putea spune ca sunt nebuni si nu mi-au livrat nimic pana acum.

Intrebari:
1.Trebuia OPC-ul sa dea un raspuns la reclamatia mea si daca da in cat timp?
2. Unde pot sa ma adresez in continuare deoarece mobila nu este montata si nici completa ca sa nu mai zic ca nici utilizabila nu este si imi ocupa bucataria unui imobil pe care il am in proprietate dar in care nu locuieste nimeni?
3. Am verificat si este adevarat ca am fost data in judecata. Ce fac eu acum? Eu sunt de buna credinta si vreau sa platesc dar trebuie sa am si ce.
4. Era obligat prestatorul ca pentru introducerea actiunii sa faca dovada parcurgerii procedurii de informare cu privire la mediere?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:52, 15 Septembrie 2014
Nu ma mira faptul ca OPC nu I-a raspuns doamnei.Eu astept de 2 luni un raspuns de la sefa unui complet de judecata civil dar dansa nu are timp de maruntisuri.De fapt cred ca in general Justitia romana se cam crede stat in stat.I-am aratat completului de judecata ca nici macar nu s-a oboist sa verifice documentele prezentate de reclamant,relatia mea juridical cu acesta care nu exista,falsul intellectual produs de catre un angajat al reclamantului si faptul ca cererea lui este prescrisa asa cum am precizat si eu.A sarit peste toate acestea doar o incheia un process cu fraiera de mine buna de plata.Asha ca m-am adresat direct la Directorul reclamantului si sunt gata sa merg si mai departe daca onor instanta nu-si face datoria.Atentie deci doamna,depuneti actele despre care v-a spus Dl GermanAlex la dosar,chemati-i Dvs pe ei in judecata,in garantie,la interogatoriu in acelasi dosar. Facesti o intampinare la Cererea lor de chemare in judecata atunci cand va va fi comunicata de catre Tribunal,respingeti-le actiunea si chemati-i Dvs pe ei in judecata anexand aceste acte.Daca instanta poate face cum vrea dansa atunci ne aparam si noi cum putem.Nu considera ca este cazul sa fie facuta o mediere si sa asculte partile,pentru ca medierile se fac acum prin firme specializate,contra cost desigur,atunci sa-i dam de lucru ca si asha se plang ca au prea multe dosare si nu le mai fac fata.Trimiteti actele si la OPC,parerea mea,cu o revenire la adresa anterioara si precizati ca nu ati primit un raspuns in termenul legal de 30 de zile.Ca ati fost data in judecata si doriti un raspuns urgent.Conform legii in vigoare neraspunderea la sesizari in acest termen se sanctioneaza.Sigur si OPC are un organ superior lui,trimiteti-i si lui o copie.Inteleg ca ati apelat la o firma care are un patron care stie situatia dar nu-I pasa.Deci lui degeaba ii scrieti.Si uite asha ajungem sa ne chinuim nervii pentru ca..nu avem bani sa angajam un avocat.Iar acest site nu mai este cum il stiam eu acum 5 ani.Un avocat itiraspundea la intrebari si-ti indica legea care se aplica in cazul tau..Acum imi pare a fi un site de unde avocatii isi iau clientii.Iar noi in forum ne impartasim fiecare din experientele personale.Este insa un site bun pentru informare in materie de legi.Mult success Doamna!
ismailderya
Ati inceput bine cu semnarea unui contract dar ati gresit in momentul in care ati continuat cu convorbirile telefonice
Totul, informarile si reclamatiile catre prestatorul de servicii, trebuia facut in scris, prin email sau scrisoare cu confirmare de primire iar pe formularul completat la posta sa scrieti ce reprezinta sau ce contine scrisoarea adresata firmei de facut scobitori.
Telefonul nu poate fi pus la dosar, odata gaurit nu mai este de folos
OPC judetean are si un nivel superior trebuie sa faceti sau sa retrimiteti sesizarea si acolo, poate vor fi urecheati si cei de la judet pentru inactivitate, delasare sau "prietenie" cu cei reclamati
Nici nu vreau sa ma gandesc daca o sa patesc ca dvs. - tocmai trebuie sa schimb mobilierul de bucatarie!!!
Asta e, dar ne mai miram de ce nu merge traba in RO.
Patroni si firme de doi lei, dar cu pretentii...
Inseamna ca daca in urma cu 3 ani, cand mi-am schimbat mobilerul din dormitor si totul a fost bine, inseamna ca am avut noroc?
Noi avem o bucatarie foarte mica si daca nu se face totul la fix, conform schitelor, probabil ca voi pati ca si dvs. - insa bine ca ati tras acest semnal de alarma! La contract voi atasa schitele si absolut toate intelegerile/pretentiile mele, precum si ale lor. Ce este scris, ramane...
In fine, sper sa nu patim la fel!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac? Kia1 Kia1 Buna ziua! Problema mea începe așa: Mi-a fost recomandat de către cineva un executant de mobila la comanda! Toate bune și frumoase! Ne-am întâlnit , a ... (vezi toată discuția)
Am comandat mobila de bucatarie pe comanda care a fost livrata ... miteak miteak Am comandat mobila de bucatarie pe comanda care a fost livrata si montata doar partial. Reprezentantul firmei de mobila m-a asigurat ca va reveni cu telefon sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in data de 19.06.21 am incheiat un contract pentru ... ciprian.stupar ciprian.stupar Buna seara, In data de 19.06.21 am incheiat un contract pentru executia mobilei de bucatarie + un dressing la apartamentul sotiei mele. Am dat un avans de 70% ... (vezi toată discuția)