avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lămurirea art 28 din OUG 80/2013
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lămurirea art 28 din OUG 80/2013

Mă încadrez in Art. 28:
„Daca legea nu prevede altfel, este scutita de la plata taxei judiciare de timbru orice cerere pentru exercitarea unei cai de atac, ordinare si extraordinare, impotriva hotararii judecatoresti prin care a fost solutionata o actiune sau cerere scutita, potrivit legii, de taxa judiciara de timbru” cererea mea fiind împotriva unei hotărâri care a soluționat o acțiune de întoarcere a executării cerută de către AVAS ,scutit de plata taxelor de timbru.Deci la fond nu s-au plătit taxe ,a fost cu scutire de taxă judiciară.Aștept un răspuns urgent.Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Av. IoanaB , Avocat 00:15, 21 Septembrie 2014
Textul de lege este foarte clar. In cazul in care se exercita o cale de atac impotriva unei hotarari scutita de la plata taxei judiciare de timbru, si calea de atac este scutita de la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare apel netimbrat ContSters416386 ContSters416386 Am facut apel dupa ce reclamantul a castigat la fond rezolutiunea contractului de intretinere care a beneficiat de scutire taxa timbru .Dupa depunere apel am ... (vezi toată discuția)
Legea 544/2001 ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,am vazut ca Guvernul a modificat taxele de timbru pentru instante.Conform noilor modificari cei care se vor adresa instantei pentru nererspectarea ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru / scutire partizanu co partizanu co scutirea de taxa de timbru aprobata la prima instanta , este valabila si in apel / recurs ? daca Da, valabilitatea scutirii corespunde doar pentru suma ... (vezi toată discuția)