avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract inchiriere

Buna ziua!
Am inteles ca, in urma unui contract de inchiriere plata fondului de rulment revine proprietarului. Intrebarea mea se este cine trebuie sa plateasca fondul de reparatii al blocului? Nu stiam ca exista pe langa fondul de rulment si fondul de reparatii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:01, 12 Septembrie 2014
Obligatiile de plata in cadrul unui contract de locatiune se achita conform clauze reciproc negociate si asumate
HG nr 1588/2007 Art. 24
(1) In scopul asigurarii fondurilor necesare pentru plati curente, asociatia de proprietari stabileste cuantumul si cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment.

(5) Asociatia de proprietari va constitui un fond pentru repararea partilor de constructii/instalatii aflate in proprietate comuna, fond cu perioada de folosire limitata, care va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli.

Darie1 a scris:
Am inteles ca, in urma unui contract de inchiriere plata fondului de rulment revine proprietarului.

Cred ca ati inteles gresit. Iata ce prevede HG 1588/2007:
Art. 24. - (3) În situaţiile în care, prin contractul de închiriere încheiat cu proprietarul, chiriaşul se obligă să participe la plata cheltuielilor curente ale condominiului în care locuieşte, acesta va participa şi la formarea fondului de rulment.

Fondul de reparatii trebuie platit de proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond rulment intretinere bloc brendissima brendissima Mai exista sau nu fond de rulment?Eu stiam ca in 2007 s-a decis ca nu mai este obligatoriu, ci optional, dar in acelasi timp s-a nascut foondul de reparatii. ... (vezi toată discuția)
Datorii apartament prima casa Eveyn Eveyn Buna ziua! Am achizitionat de curand un apartament prin programul Prima Casa. Ne-am mutat in el de 2 saptamani si ceva. Proprietarii au fost draguti si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli bloc - cine plateste adrian137 adrian137 Buna ziua, Sunt chirias intr-un apartament. La bloc s-a constituit un fond de reparatii (din cate am inteles ar fi ceva similar cu cel de rulment). ... (vezi toată discuția)