avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Emitere decizie suspendare a unei decizii de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Emitere decizie suspendare a unei decizii de concediere in timpul litigiului

Buna dimineata. Va rog sa ma sfatutiti cu privire la urmatoarea speta
Un salariat al unei soietati comerciale a fost disponibilizat ca urmare a desfiintarii postului sau. Acesta a primit un preaviz de concediere, in urma caruia, a intrat in concediu de boala (in care se afla si acum)deci nu a efectuat perioada de preaviz. Angajatorul a emis decizia de concediere pe care i-a comunicat-o salariatului in cauza (in timp ce acesta era in concediu de boala) Salariatul a atacat in instanta decizia de oncediere pe motiv ca aceasta este nelegala fiind comunicata in timp ce el era in concediu de boala. Precizez faptul ca angajatorul nu a operat in revisal concedierea, salariatul disponibilizat figurand ca fiind in concediu boala, acestuia fiindu-i virat pe ard lunar de catre societate dreptuile banesti aferente concediului de boala. Prin urmare,efectele deciziei de concediere neproducandu-si efectele.
INTREBARE Poate angajatorul dupa un an de la emiterea deciziei de concediere mai sus aratata si in timpul procesului aflat pe rolul instantei de fond sa emita, la aceasta data, o alta decizie prin care sa arate ca efectele primei decizii de concediere sunt suspendate pe perioada concediului medical? Va rog mult sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 12:32, 12 Septembrie 2014
Angajatorul poate decide prin decizia de revocare a masurii desfacerii disciplinare a c.i.m. aplicarea unei alte sanctiuni.

Litigiul se judeca, in prezent, tot la prima instanta ?
Da .Este la al 3-lea termen, iar ptr. urmatorul termen s-au propus ptr. audiere 2 martori. Dar nu inteleg, daca angajatorul revoca decizia , ce se intampla cu perioada aceasta de un an cu salariul celui disponibilizat... Prin actiunea formulata acesta solicita si obligarea la plata a salariilor pe aceasta perioada
Se vor achita de catre angajator ...
In aceasta situatie nu cred ca mai are rost sa revoce decizia de concediere... Ideea era sa nu fie obligat angajatorul la plata salariilor, dar nu cred ca mai e posibil acest lucru
Nu avea cum sa fie exonerat de asa ceva,in cazul revocarii deciziei. Este vorba despre principiul restitutio in integrum- repunerii partilor in situatia anterioara.

Alte discuții în legătură

Poate fi desfiintat postul unui angajat cat timp acesta este in incapacitate temporara de munca? cristina69 cristina69 Buna ziua. As vrea sa stiu daca este legal ca postul ocupat de o persoana sa fie desfiintat in perioada cat acesta se afla in incapacitate temporara de munca. ... (vezi toată discuția)
Referitor la invocarea caducitatii unei decizii de concediere colectiva cristina69 cristina69 Buna ziua As vrea sa aflu , daca se poate, un punt de vedere cu privire la urmatoarea speta: O angajata a unei societati este diponibilizata (concediere ... (vezi toată discuția)
Revocare decizie concediere dupa ce aceasta si-a produs efectele toushou toushou Buna seara! va mai bat la cap cu o problema:) sa presupunem ca o decizie de concediere a fost pusa in aplicare, in sensul ca si-a produs efectele, desfacerea ... (vezi toată discuția)