avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale legea 12/1990
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

legea 12/1990

As vrea sa stationez cateva minute in locuri publice, cu masina personala, pe care voi inscriptiona Casa de comenzi, deoarece am o firma care are ca activitate principala Case de comenzi si comert online, pentru a lua comenzi de la persoane care nu ma pot contacta pe net, la orice ora.
Nu vand, nu livrez, nu tranzactionez nimic din masina. Doar stau de vorba si eventual le spun oamenilor la ce numar de telefon sau email sa ma contacteze pentru o comanda. (In cazul emailului, se stie ca poti face o comanda si de la serviciu sau de la rude/prieteni).
As vrea sa stiu daca voi intra in coliziune cu Legea 12/1990. Cei de la ANAF nu m-au putut lamuri (!). M-au trimis la Registrul Comertului! Sa-mi adaug un alt cod CAEN!!! Ceva cu comisi-voiajori! Bine ca nu mi-au sugerat sa-mi iau porumbei!
Va multumesc.

PS. Am intrebat si la Primarie (sector 1) si am primit un raspuns halucinant:frantic:: comertul stradal (adica ceea ce eu nu as face!) este interzis din ...1995!#-o Cand am intrebat cum e cu toti cei care vand pe marginea pietelor, drumurilor, strazilor, soselelor sau din portbagajul masinii, mi-au raspuns ca nu au autorizatie! Dar, vand! =D>
Cel mai recent răspuns: mariavoican , utilizator 11:35, 13 Septembrie 2014
Cat timp nu incheiati contracte, in opinia mea activitatea desfasurata astfel nu este una comerciala. Aveti grija insa la prevederile Legii 185 / 2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate.
Cred ca m-am lamurit. Va multumesc.:)
Un singur lucru am uitat sa va spun: cand am intrebat la Primarie despre microbuzele lui Patriciu, persoana amabila pana atunci a tacut. Mi s-a parut si acela un raspuns. Parca era interzis comertul de acest gen inca din 2004!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectie consumator on line libra_y2005 libra_y2005 Buna seara, Va scriu din dorinta de a afla , de a primi , daca vreti , citeva sfaturi prin care sa ma protejez pe viitor de abuzurile ce pot aparea , atunci ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra ... Gabriel19_82 Gabriel19_82 Buna seara, Am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra daca este posibil. In data de 12.08.2020 m-am deplasat la piata din orasul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Ridicare autoturism in sibiu alexalex777 alexalex777 Buna ziua! Astazi am parcat, in jurul orei 9:00, pe strada Centumvirilor, în Sibiu, stradă cu sens unic, ce-i drept, poate prea aproape de intersecția ... (vezi toată discuția)