avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca pe casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca pe casa

Buna seara,
in 2012 sotul meu impreuna cu fratele lui au girat pentru un imprumut la banca cu casa lor.La aceea data erau amandoi proprietari(fratele avand 7/8 si sotul meu 1/8 din casa) Anul acesta sotul meu a decedat. Daca fratele sotului nu mai plateste ratele la banca aceasta ar putea sa ma oblige pe mine sau pe copii mei sa platim aceste rate?
Cel mai recent răspuns: elena1900 , utilizator 22:04, 7 Octombrie 2014
multumesc frumos pentru raspuns
creditul pentru casa este MARE(aproape de valoarea evaluarii casei) si este facut pe 30 de ani,de aceea am intrebat daca banca ii poate executa silit si pe copiii mei sau pe mine (in caz ca fratele sotului nu plateste rata)
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
elena1900, utilizator
Intai ia casa aia cu care au garantat, iar daca ramane ceva de platit, vor mai pretinde si bunuri sau c/val lor in bani din cele mostenite de la sot.
scuze de intarziere dar eu numai acum am vazut raspunsul .Deci sa inteleg ca daca fratele sotului nu-si mai plateste imprumutul / banca ia casa si mai trebuie acoperita o diferenta/ s-ar putea sa ma oblige pe mine sau pe copii mei sa platim aceasta diferenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cota parte de mostenire ralu1981 ralu1981 Buna ziua.Detin calitatea de mostenitor de pe urma defunctului meu tata. Masa succesorala:Bunuri imobile:1.-suprafata de 400 mpteren din care,200mp categoria ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale neplatit ! luckyvld luckyvld Buna ziua ! As vrea si eu daca se poate sa imi dati niste sfaturi ! Am un credit de nevoi personale in valoare de 15000 lei la o banca si de 8 luni nu am ... (vezi toată discuția)