Buna ziua. Vreau sa va relatez o intamplare: am contractat un contract de reparatii cu o asociatie de proprietari. Am terminat lucrarea pe banii mei iar acum cei de la asociatie nu mai doresc sa plateasca si nici sa semneze pv de receptie al lucrarilor desi a trecut un timp destul de indelungat de la terminarea lucrarilor de 1 an. Ce se poate face pentru a imi recupera cat mai repede banii? Cei care au semnat contractul pot raspunde cu bunurile propii in acest caz?
De obicei se intampla exact păe dos, adica as. prop. sunt „traduse” de unele firme neserioase...
Daca ati „... am contractat un contract de reparatii...”, incercati sa va uitati pe clauzele contractuale - daca contractul este bine intocmit, aveti acolo parghii de aparare si nu mai lasati sa treaca vremea.
Va mai recomand sa consultati un avocat si sa intocmiti un draft de contract de prestari de servicii care sa va ajute sa nu repetati intamplari de acest gen.
Oricum, daca nu v-ati descurcat pana acum, iarasi va spun sa apelati la serviciile unui avocat si nu cred ca se va ajunge in instanta.
As fi foarte curios care este pozitia as. prop. fata de cele relatate - nu ati terminat lucrarea? Pentru ca daca nu ati terminato, nu se putea semna procesul-verbal de receptie si eventualele sume ce mai trebuiau achitate (asa am patit noi cu o firma de termoizolare - in instanta ni s-a dat dreptate). Aveti ceva corespondenta cu as. prop.?
Deci, atentie la clauzele contractuale. Notificati beneficiarul cu scrisoare recomandata si AR si daca nu raspunde, actionati as. prop. in instanta - in conditiile in care dvs. v-ati indeplinit 100% obligatiile asumate prin contractul de prestari servicii.
Nu va ramane decat sa dati in judecata asociatia de proprietari daca nu va face plata.
Ar fi bine sa mergeti la avocat ca sa ii someze mai inainte de judecata deoarece procesul poate dura destul de mult timp in ziua de astazi si ar fi bine sa o rezolvati amiabil.