avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui

Buna dimineata! Parintii mei nu au fost casatoriti,eu port numele tatalui! Pot sa-mi schimb numele si sa port numele mamei,tata e roman dar locuieste in Italia nu-l cunosc,dar sa beneficiez de pensie alimentara pana la 24 ani cand imi voi termina studiile,si sa am drepturi egale cu fratii de pe urma tatalui,chiar daca renunut la numele tatalui,care sunt pasii ce trebuie urmati si ce acte imi sunt necesare ? Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: Laurr , utilizator 18:23, 14 Septembrie 2014
Gasiti in link procedura si acte necesare, veti avea aceleasi drepturi si daca va schimbati numele.
[ link extern ]
Mesaje reeditate

@ Laurr
Data post: Duminica, 14 Septembrie 2014, 10:18
Subiect: Schimbarea numelui



Buna dimineata! Tatal meu e roman dar locuieste in Italia,trebuie prima data sa-l dau pe el in judecata ,sa fie de acord cu schimbarea numelui (am 18 ani),apoi sa continui demersurile aici,cat ma costa schimbarea numelui? Pagina de monitorul oficial de unde le pot lua? Multumiri,o zi excelenta!

@ cyan
Data post: Duminica, 14 Septembrie 2014, 10:31

Pentru persoane majore nu este nevoie acceptul parintilor ci doar motive intemeiate pe care le gasiti in linkurile de mai jos (art. 4 alin. (2) din OG. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice)

www.avocatnet.ro/content/art...

si aici

[ link extern ]

Un exemplar din MO Partea a III-a in care a fost publicat extrasul din cererea de schimbare a numelu il cumparati chiar de la Monitorul oficial

[ link extern ]

@ smeagull
Data post: Duminica, 14 Septembrie 2014, 11:01

Sunteti cumva in situatia ca tatal al carui nume il purtati sa nu fie tatal dvs. adevarat?

====

:offtopic: Interventie moderator

Nu mai deschideti mai multe topicuri cu acelasi subiect. Este o incalcare a Regulamentului de postare in acest Forum.
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este tatal meu biologic,dar m-a parasit la varsta de 1 an,mama m-a crescut si mi-a calauzit pasii in viata! Multumesc din suflet,o seara linistita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume gyuri21 gyuri21 buna seara, nu am fost casatoriti ca nu am mai apucat ziua aceasta sotul decedand, avem un copil impreuna iar intrebarea mea poate prosteasca este daca imi pot ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie newmanq newmanq Nu stiu daca postez in categoria corecta dar nu am gasit una mai potrivita decat aceasta. Am o intrebare, pot sa imi schimb numele de familie pe care la purtat ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie valentina1 valentina1 Buna seara,as vrea sa-i rog pe cei in masura sa ma sfatuiasca si pe mine intr-o problema Copilul meu va implini 18 ani in august,as vrea sa-i schimb numele de ... (vezi toată discuția)