Buna seara, acum 2 veri am facut la Vodafone un contract pentru un stick de internet. Nu am mai avut nevoie de el dupa cateva luni si in loc sa imi inchid contractul la ei, l-am lasat asa. Acum, dupa mai bine de 2 ani sunt contactat de aceasta firma recuperatoare TopFactoring si mi s-a spus ca am de plata suma de 300 RON. Intrebarea mea este: Ce pot sa fac? Eu inca am stickul de internet si il pot preda la Vodafone si sa platesc ultima factura la ei + ce penalitati am, asta doar daca sunt mai mici decat suma ceruta de ei. Daca fac acest lucru, si inchei socotelile cu firma Vodafone, unde am incheiat contractul, cei de la TopFactoring mai au ce sa imi faca? Multumesc anticipat.
Rezilierea unui contract se face in conformitate cu clauzele din contract.
Acum degeaba mai luati legatura cu VDF, ei au vandut creanta catre TPF, platiti cei 300 de lei dupa ce va lamuriti ce reprezenta aceasta suma si apoi nu mai aveti nicio treba cu niciuna din firme.
Este o "tehnica" a multor firme, inclusiv banci, sa creeze premizele de a gresi, iar apoi sa traga de tine pt. a le da bani pt. servicii neprestate.Problema dvs. are doua posibile solutii :
1. achitati dupa care dati in judecata, eventual castigati...s.a.m.d.
2. ignorati-i ! Vodafone nu avea dreptul sa vanda creanta fara sa va anunte; dvs. nu aveti nici o datorie catre firma de recuperatori.Daca va suna spuneti-le sa va trimita scris, prin posta, documentatia din care rezulta ca le datorati bani,modul in care au ajuns la acel cuantum al datoriei, apoi ca sa nu va mai streseze treceti nr. lor la "lista neagra" (si toate numerele de pe care veti mai fi abordat).Oricum, de ce sa platiti pt un serviciu neprestat ? Daca veti adopta var. 2 veti constata ca nu va vor da in judecata; din varii motive.....
TopFactoring , este o societate creata de VDF, in vederea recuperarii creantelor .
trebuie platit tot ce aveti de plata , apoi cei de la VDF , vor activa din nou internetul ...lucru care inteleg ca nu va mai este necesar , dar va trebuii sa luati legatura cu dansii si sa reziliati contractul cu ei (asta daca au trecut cei 2 ani), deoarece s-a prelungit automat .
Aveti grija ce reprezinta plata. Este foarte posibil ca ulterior acestei plati sa fiti obligat la plata unor penalitati mult mai mari decat suma initiala.
Datorie vodafone
ggagiuu
in 2008 am facut un abonament la vodafone pe care lam utilizat citeva luni dupa care am plecat afara acum cind am revenit am primit o instiintare de la o firma ... (vezi toată discuția)