avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihnă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihnă

Anul trecut, 2013, mi-am luat doar 15 zile din 25 de zile de concediu, urmând ca următoarele 10 zile să le iau ulterior. Acum când le-am cerut nu mi-au mai fost acordate, spunându-mi că le-am pierdut.
Există vreo lege în acest sens, sau e la latitudinea unității în care lucrez. Menționez că sunt bugetar.
Cel mai recent răspuns: ContSters304247 , utilizator 08:13, 18 Septembrie 2014
Sigur că aveţi dreptul.

Potrivit art. 146 alin. 3 din Codul muncii, angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Mai multe informaţii pe temă: [ link extern ] / .
mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat in 2012 si 2013 VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca societatea la care lucrez a fost in insolventa si incepand cu 15.01.2014 am primit preaviz de 20 de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna pycone80 pycone80 buna ziua.ma numesc catalin.sunt angajat la o societate din 7.10.2011 si pana in prezent.as dori sa stiu daca patronul este obligat sami dea banii pe concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)