avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recunoasterea hotararii straine de divort in Romania
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recunoasterea hotararii straine de divort in Romania

Buna ziua,

Ma adresez si eu cu o intrebare: care sunt pasii de urmat daca doresc recunoasterea unei hotarari de divort pronuntata in SUA in Romania. Mentionez ca fostul sotul a decedat si nu am pe cine chema in instanta. Ca atare, pe cine pot chema in judecata?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 19:52, 16 Septembrie 2014
din ce judet sunteti?
~ Conținut șters la cerere ~
din Bucuresti.

Am citit acest articol, dar tot nu sunt lamurita, pentru ca nu face nicaieri referire daca unul dintre soti a decedat. Aceasta e marea mea nelamurire.. pe cine pot chema in judecata? Pentru ca cererea de chemare in judecata trebuie sa se adreseze cuiva. O alta varianta la care m-am gandit a fost sa chem starea civila in urma refuzului lor de a recunoaste hotararea...
GeorgianaChirila a scris:

Pentru ca cererea de chemare in judecata trebuie sa se adreseze cuiva. O alta varianta la care m-am gandit a fost sa chem starea civila in urma refuzului lor de a recunoaste hotararea...

Trebuie să chemați pe cineva în judecată într-o procedură contencioasă, adică atunci când există o contestare a unui drept.

În cazul recunoașterii unei hotărâri judecătorești se parcurge procedura necontencioasă, adică nu trebuie să dați în judecată pe nimeni, ci doar să vă adresați cu o cerere de recunoaștere a hotărârii la instanța competentă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi poate da cineva un model de cerere actoru_vlad actoru_vlad As dori un model de cerere catre Tribunal, de recunoastere a hotararii de divort data in strainatate (SUA) Ma poate ajuta cineva.. Multumesc (vezi toată discuția)
Divort anglia blackpool blackpool Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea hotararii de divort pronuntata in strainatate ContSters60480 ContSters60480 As dori sa obtin recunoasterea hotararii de divort pronuntata in SUA, Texas in 2001. Intre timp m-am recasatorit, iar obtinerea recunoasterii hotararii de ... (vezi toată discuția)