Buna ziua. Am un copil de 2 ani impliniti, inscris din timp si acceptat la cresa in prima faza. Nu a fost vaccinat niciodata si nu intentionez sa "recuperez" vaccinurile nefacute. In septembrie, odata cu inceperea anului scolar, mi s-a spus (nu mi s-a dat in scris) ca nu este primit deoarece nu are avizul cu vaccinarile. Desi este inradacinata in colectiv ideea ca vaccinurile sunt obligatorii, ele nu sunt impuse prin nici o lege. Cine s-a mai intalnit cu acest caz si care sunt optiunile legale pentru a-l inscrie la o cresa si ulterior la gradinita, scoala..., pentru ca probabil e doar inceputul.
Multumesc.
aveti dreptate, doar parintii pot decide daca isi vaccineaza sau nu copiii. Ideal ar fi fost ca mai multi parinti sa fie la fel de curajosi si informati ca dvs...
Multumesc. Probabil ca prin mediere nu voi reusi nimic (am vorbit astazi cu o fosta directoare de gradinita cu program prelungit, care mi-a dat un raspuns categoric NU). Ma voi documenta si probabil voi merge pe calea legala pentru discriminare. Sigur exista precedente. O seara buna.
Daca ati vorbit cu doamna Directoare, asta inseamna ca aveti si un inscris din care rezulta refuzul inscrierii minorului la cresa? In schimb daca i se va trimite o invitatie la mediere al carui obiect este refuzul inscrierii minorului, chiar daca nu va da curs invitatiei, aveti un inscris care va este de folos in instanta, altfel exista si posibilitatea ca dna. Directoare sa si nege ca ati incercat inscrirea copilului la cresa.
Exista si posibilitatea ca odata ce intervine si mediatorul cu explicatiile privind consecintele refuzului (instanta, daune, cheltuieli de judecata) dna. Directoare sa isi schimbe optica si sa respecte dreptul dvs.