avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecere casa pe numele fetei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecere casa pe numele fetei

Buna ziua, va rog daca puteti ajuta cu un raspuns .
Acum 6 ani a murit cumnatul meu, lasand in urma o casa batraneasca in Bucuresti.
Acesta neavand sotie si nici mostenitori, casa a revenit fratelui lui, sotul meu.
Acum 2 ani, sotul meu s-a imbolnavit de teribila boala Alzhaimer.Dementa Alzheimer. Intrebarea mea este, cum pot trece casa pe numele fetei noastre.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Pentruca , utilizator 10:24, 7 Iulie 2021
Va trebui mai intai sa solicitati punerea persoanei bolnave sub interdictie judecatoreasca, caz in care se va desemna un tutore.
La vanzare aveti nevoie de autorizarea instantei de tutela.
Daca nu mai aveti si alti copii care sa isi doreasca si ei locuinta, puteti astepta cursul firesc al vietii, pina cand fiica isi va intra in drepturi prin mostenire.
Ne trebuie mai multe date: de ce doriti sa o "transferati", daca mai aveti alti copii, daca aveti in alta parte unde sta etc.
prin ce act a revenit casa sotului dvs, prin succesiune?

Vezi:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutorele (fiica) poate fi obligat sa accepte tutoriatul mamei bolnave? dorotheea dorotheea 2 soti, de cca 80 de ani au o fiica de cca 45 de ani. Sotia are maladia Alzheimer si trebuie sa aiba un tutore legal desemnat. Este obligata prin lege, ca ... (vezi toată discuția)
Fiica bolnava de alzheimer, bunuri administrate de sot ZAV ZAV Buna ziua, as dori sa aflu ce se poate face in situatia urmatoare: Matusa mea impreuna cu fiica ei au cumparat un apartament in urma cu aproximativ 18 ani si ... (vezi toată discuția)
Tutela Irina Gruber Irina Gruber Mama are multe probleme de sănătate, am o sora calcă care dorește ca soțul ei sa devină tutore (al mamei mele) sa o duca la azil,sa facă partajul așa ... (vezi toată discuția)