avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca!!!

Va rog frumos sa-mi spuneti ce lege reglementeaza faptul ca angajatului se face contract din prima zi de munca,urmand ca in termen de 20 de zile sa fie inregistrat la ITM??Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 21 Mai 2009
Lege nr. 130/1999 Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 190 din 20/03/2007
privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă
Art. 1. - Contractele individuale de muncă încheiate de următoarele categorii de angajatori vor fi înregistrate, în termen de 20 de zile de la data încheierii lor, la inspectoratele teritoriale de muncă:
a) persoanele fizice;
b) societăţile comerciale cu capital privat;
c) asociaţiile cooperatiste;
d) asociaţiile familiale;
e) asociaţiile, fundaţiile, organizaţiile sindicale şi patronale;
f) orice alte organizaţii care sunt constituite şi funcţionează potrivit legislaţiei române.
BRANDY_B a scris:

Va rog frumos sa-mi spuneti ce lege reglementeaza faptul ca angajatului se face contract din prima zi de munca,urmand ca in termen de 20 de zile sa fie inregistrat la ITM??Va multumesc!!!!


Legea nr.130/1999 prevede ca , contractele individuale de muncă încheiate de anumite categorii de angajatori vor fi înregistrate, în termen de 20 de zile de la data încheierii lor, la inspectoratele teritoriale de muncă-

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

termen inregistrare cim Crisy Crisy Buna dimineata,termenul de inregistrare al CIM este de maxim 5 zile ? (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata. Dinush Dinush Avem contracte pe perioada determinata. Am prelungit de 3 ori si in 4 dec. expira de drept contractul. In Revisal trebuie sa inregistrez in data de 3 ca ... (vezi toată discuția)
Control itm Alina_C_R Alina_C_R De pe data de 20.09.2010 am inceput sa lucrez la un magazin alimentar, fara sa semnez contract de munca (in proba), si poate ca o sa para ciudat, am cazut de ... (vezi toată discuția)