avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie ca martor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie ca martor

Buna ziua,am primit o citatie prin care sunt chemat la parchet in calitate de martor in cazul unei infractiuni intr`un dosar penal.Am intrebat despre ce e vorba si mi`a fost adusa la cunostinta o intamplare petrecuta acum 2 ani.Pot declara ca nu imi amintesc ce sa intamplat?,poate fii considerata o marturie mincinoasa?exista vreun risc?
Cel mai recent răspuns: masakrer , utilizator 22:51, 16 Septembrie 2014
Mărturia mincinoasa se pedepseste. Depinde ce ati declarat, daca ati mai dat vreo declaratie. Puteți spune ca va mențineți declarația data(daca ati mai dat), si ca acum nu va mai aduceri aminte prea multe, trecând atâta timp.
Nu am dat nici o declaratie,urmeaza sa dau si vreau sa declar ca nu imi amintesc cele intamplate pentru a nu fii chemat prin tribunale sa tot dau declaratii,dar imi este frica sa nu se interpreteze ca fiind o marturie mincinoasa.
Si inca o intrebare,se poate sa imi fie ascultat telefonul din momentul in care am primit citatia?Sau poate sunt prea paranoic
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
masakrer, utilizator
cel mai bine este sa spuneti adevarul. daca nu va amintiti anumite detalii, mentionati acest lucru.
Ar mai fii o problema,cand am fost sa ma interesez in legatura cu citatia,cei de acolo "m-au luat cam tare" m-am intimidat si am dat anumite detalii pe care nu vreau sa le mentionez in declaratia viitoare.Precizez ca doar am VORBIT,nu s-a scris nimic(poate dupa ce am plecat) si nici nu am semnat nimic(din cate m-am interesat va trebui sa semnez declaratia daca nu o scriu eu).Daca nu le mentionez mi le vor aminti?Adica vor spune ca in data de x "cand ati venit ati spus ca...".Au vreo valoare acele detalii?
Are vreo relevanta faptul ca eram minor atunci cand a avut loc intamplarea?
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
masakrer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa jeneta jeneta ce se poate intampla daca te gaseste cu marturie mincinoasa si nu iti retragi plangerea poate sa te aresteze? (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa mihaela1978 mihaela1978 In noiembrie anul trecut seful meu a venit la mine si mi-a spus sa merg cu el sa declare ca i-a furat masina, si sa spun ca masina a fost furata din ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la declaratie de martor florin 71 florin 71 Buna ziua, as vrea un răspuns din partea dvs. in urmatoarea problema. Am fost citat ca martor intr-un proces civil privind legalitatea unui contract de ... (vezi toată discuția)