avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cerere de concediu fara plata!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cerere de concediu fara plata!

Patronul imi tot spune sa fac cere de concediu fara plata,iar eu nu vreau,imi spune ca daca nu fac cerere de concediu fara plata,nu imi va mai da bonurile de masa,si imi v-a scadea salariul,sa fie minim pe economie,ce este de facut??
Va rog frumos sa imi spuneti ce sa fac.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 16:49, 21 Mai 2009
Acest concediu fara plata nu se efectueaza ca vrea patronul.
Potrivit art. 54 din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

In dezvoltarea prevederilor de mai sus, Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 din 29/12/2006 (care, in temeiul art. 247 din Codul muncii, intra de drept in orice contract individual de munca din sectorul privat – cu caracter minimal), stipuleaza in art. 61 alin. (2) si (3) ca salariatii au dreptul la 30 de zile concediu fara plata, acordat o singura data, pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior si ca pentru rezolvarea unor situatii personale, salariatii au dreptul la concedii fara plata.
Mie sincer acest lucru imi suna ca santaj .
Eu zic sa te adresezi ITM-ului deoarece ei pot sa iti dea un raspuns concret la problema ce ai ridicat-o. Presupun ca nu ar fi corect ca salariul sa fie diminuat , doar pentru ca nu ai facut o cerere de concediu fara plata.
Mult succes si sa ne tii la curent.

Concediul fara plata nu va poate obliga nimeni sa va luati si nici sa va diminueze salariul pentru ca nu il luati nu este legal. Asteptati sa vedeti daca va pune in practica patronul acest fapt si daca da va veti adresa instantelor de judecata - sectia litigii de munca. In privinta bonurilor de masa acestea nu sunt obligatorii dar daca ele se atribuie tuturor saariatiilor invocati in actiune si acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata pentru formare profesionala carabela_anca carabela_anca Am un angajat care in luna iunie isi da examenul de licenta. Pentru asta vrea sa isi ia 30 zile de concediu fara plata. Exista o posibilitate ca sa nu ii ... (vezi toată discuția)
Cass ramaru1980 ramaru1980 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Am terminat facultatea dupa ce implinisem 26 ani si m-am angajat la cateva luni dupa terminarea facultatii. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Suspiciuni de ilegalitate in acordarea tichetelor de masa genessis63 genessis63 lucrez de 8 ani la o firma si nu am primit tichete de masa in tot acest timp desi unii angajati primeau. de curand am solicitat si eu tichete si patronul a ... (vezi toată discuția)