avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata pentru formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata pentru formare profesionala

Am un angajat care in luna iunie isi da examenul de licenta. Pentru asta vrea sa isi ia 30 zile de concediu fara plata. Exista o posibilitate ca sa nu ii afecteze vechimea in munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 17:12, 20 Mai 2009

Potrivit art. 54 din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

In dezvoltarea prevederilor de mai sus, Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 din 29/12/2006 (care, in temeiul art. 247 din Codul muncii, intra de drept in orice contract individual de munca din sectorul privat – cu caracter minimal), stipuleaza in art. 61 alin. (2) si (3) ca salariatii au dreptul la 30 de zile concediu fara plata, acordat o singura data, pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior si ca pentru rezolvarea unor situatii personale, salariatii au dreptul la concedii fara plata.
dar asta ii va afecta vechimea in munca?
1. Fiind concediu fara plata, aceasta perioada nu constituie vechime in munca (stagiu de cotizare).
2. Daca vreti sa-l ajutati, de comun acord, il considerati prezent, il platiti si dupa examene va recupera perioada asta.
din pacate concediul fara plata ii poate afecta vechimea in munca , dar ca solutie o puteti utiliza pe cea a dlui tudorvaleriu=D>
Dmnul Tudor Valeriu are intotdeana un as in maneca =D>

Alte discuții în legătură

Concediu odihna si concediu medical Doina Elena Doina Elena sunt pusa in fata unei dileme. o colega ma bombardeaza cu acuzatii de genul ca: concediul de odihna nu este afectat daca ea sta o perioada in concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu studii Vioreld Vioreld salutare. am un angajat student, care intra zilele acestea in sesiune. el vrea sa-si faca cerere de concediu pentru studii. acest concediu (din ce stiu eu) ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata ContSters141851 ContSters141851 buna ziua!in cazul in care angajatorul te trimite frcvent in concediu fara plata cate 1-2-3 zile pe saptamanadin lipsa de activitate a firmei,care sunt ... (vezi toată discuția)