Am un angajat care in luna iunie isi da examenul de licenta. Pentru asta vrea sa isi ia 30 zile de concediu fara plata. Exista o posibilitate ca sa nu ii afecteze vechimea in munca?
Multumesc
Potrivit art. 54 din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
In dezvoltarea prevederilor de mai sus, Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 din 29/12/2006 (care, in temeiul art. 247 din Codul muncii, intra de drept in orice contract individual de munca din sectorul privat – cu caracter minimal), stipuleaza in art. 61 alin. (2) si (3) ca salariatii au dreptul la 30 de zile concediu fara plata, acordat o singura data, pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior si ca pentru rezolvarea unor situatii personale, salariatii au dreptul la concedii fara plata.
1. Fiind concediu fara plata, aceasta perioada nu constituie vechime in munca (stagiu de cotizare).
2. Daca vreti sa-l ajutati, de comun acord, il considerati prezent, il platiti si dupa examene va recupera perioada asta.
Concediu studii
Vioreld
salutare. am un angajat student, care intra zilele acestea in sesiune. el vrea sa-si faca cerere de concediu pentru studii. acest concediu (din ce stiu eu) ... (vezi toată discuția)