avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Punct de lucru

In cazul in care se doreste deschiderea unui punct de lucru in acelasi oras cu sediul social, iar toti angajatii si toata activitatea sa se desfasoare la pct de lucru, unde ar trebui sa se tina actele firmei(contabilitate, dosare angajati etc.)? Se poate opta pt pct de lucru, ca in cazul unui control sa vina direct acolo? Cum se procedeaza legal?
Cel mai recent răspuns: LauraIoanaC , utilizator 17:45, 16 Septembrie 2014
Buna ziua,

Documentele societatii trebuie sa stea la sediul social. Acolo se fac controalele si acolo trebuie sa puteti pune la dispozitia autoritatilor de control documentele.

Succes!
dar nu exista nicio posibilitate sa se poata opta pt tinerea lor la pct de lucru, de genul declarat sediul social fara activitate si notificat sa se faca controalele direct la pct de lucru?
Puteti incerca sa informati organele de control competente acolo unde aveti sediul, insa nu le oblige nimic sa tina cont de acea informare... Opozabil este sediul social. De ce nu il transferati?
Pentru ca procedura e complicata, pe langa registru comertului si finante, trebuie schimbate si certificatul de platitor de tva si toate celelalte. Si daca la un moment dat vom schimba din nou sediul, toate vor fi facute din nou
Teoretic, daca ai deschis punct de lucru, acolo iti desfasori activitatea, ergo acolo ar trebui sa existe principalele documente, printre care si un registru unic de control pentru pct de lucru (!!!!!) (pe langa cel ramas la sediul social). Din experienta vorbesc, nu stiu legal/fiscal cum este reglementat, dar din momentul in care am deschis punctul de lucru am avut controale exclusiv acolo. Avand in vedere ca sediul social este un apartament de unde toata lumea este plecata eventual chiar la punctul de lucru (adresa unde sunt angajatii desfasoara activitatea), daca vor sa va gaseasca in program vor fi nevoiti sa vina acolo.

Mult succes! :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social fara activitate si platitor de tva mihaidp mihaidp Buna dimineata, Imi deschid o firma. Sediul social este apartamentul in care locuiesc si vreau sa-l declar fara activitate. Vreau ca firma sa fie platitoare ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control si registrul de evidenta fiscala iclaudia19 iclaudia19 buna seara, registrul unic de control trebuie sa il iau si pentru sediul social desi am declarat k nu desfasor activitati la sediul social sau doar pt punctul ... (vezi toată discuția)
Platitor/neplatitor tva (vine garda financiara la sediul social) anitsirc anitsirc Doresc sa infiintez un SRL. Initial m-am gandit sa infiintez neplatitor de TVA, iar cand voi avea venit constant sa trec ca platitor. Totusi deoarece ... (vezi toată discuția)