avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ordonanta la noul cod rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ordonanta la noul cod rutier

Am avut un accident auto,soldat cu victima din vina mea.Nu am fost baut.S-a produs in Decembrie 2013.In August 2014 mi-a venit comunicarea de neincepere a urmaririi penale,pentru ca victima nu a depus plangere.Dar am ramas cu fapta pentru care am fost sanctionat cu 90 zile suspendare carnet.Mi s-a spus la politie pe data de 04-08-2014,cand am depus comunicarea,ca din data de 21-08-2014 nu mai am dreptul s-a conduc,cu mentiunea ca pot sa-mi reduc sanctiunea la jumatate daca dau testul redobandire a carnetului 13 din 15 intrebari.Astazi 16-09-2014 am fost la politie sa dau testul de reducere a sanctiunii si mi s-a spus ca nu mai am dreptul de a da acest test,ca de la 01-09-2014 s-a modificat Noul cod rutier si cei care au accidente auto cu victima nu mai au acest drept.Si raman cu cele 90 zile.Intrebarea este-Daca accidentul s-a produs inainte de a intra in vigoare aceasta ordonanta.Ea actioneza retroactiv?
X-(.As dori si eu un raspuns l-a aceasta intrebare.
Legile nu sunt retroactive, numai ca Dvs, cu toate ca ati avut acel nefericit eveniment anul trecut, solutionarea lui a fost data dupa modificările mentionate, astfel ca va sunt aplicabile noile reglementări.
Tocmai,solutionarea cazului a fost emisa pe data de 07.07.2014,prin Ordonanta de clasare a cazului de catre procuror.A dispus clasarea cauzei sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa pre.de art.196 alin.3 C.p.cu aplic.art.5 alin.1C.p.
Am a avut pronuntare miercuri 24/09/2014 pentru consum de alcol 1.6 mia dat 8 luni cu suspendare 2 ani supraveghere dar cum a ramas cu permisu anulat sau suspendat va rog cum aflu exact
paul crisan a scris:

Am a avut pronuntare miercuri 24/09/2014 pentru consum de alcol 1.6 mia dat 8 luni cu suspendare 2 ani supraveghere dar cum a ramas cu permisu anulat sau suspendat va rog cum aflu exact

Precizati daca instanta a dispus amânarea aplicării pedepsei conform NCP?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta suspendare permis Oana912256 Oana912256 Buna ziua!! Zilele trecute am primit in cele din urma de la Serviciul Rutier instiintarea referitoare la suspendarea permisului auto din urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Accident culpa comuna cu vatamare Ovidiu25122001 Ovidiu25122001 Am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamare, a fost culpa comuna el depasea coloană oprita la bariera, eu ieșeam de pe o strada laterala si faceam ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru neacordare de prioritate mirelamimi mirelamimi pe 09-10-2011am facut un accident cu victima(atela chipsata si 22 de ingrijiri medicale),victima si-a luat bani de la asigurari si si-a retras plangerea ... (vezi toată discuția)