avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL cu datorii la stat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL cu datorii la stat

Buna,

Am un SRL si din motive financiare am dat faliment in anul 2009 dupa care datorita faptului ca am ramas cu datorii la stat acestea au inceput sa creasca.
De platit nu am avut posibilitatea sa mai platesc din datorii pentru ca nu am avut un timp destul de lung nici macar un loc de munca.
Momentan lucrez la o societate cu un salar minim pe economie si binenteles nu am din nou posibilitatea sa imi achit datoriile.
Acum cateva zile am fost cautat acasa la parinti da catre fisc dar nu au spus prea multe doar ca daca nu platesc a sa ma inchida.
Nu stiu care sunt procedurile si ce pot sa patesc si din acest motiv am apelat la ajutorul dumneavoastra.
Imi puteti spune ce anume implica aceasta situatie si vreau sa mentionez ca am incercat acum 2 ani sa bag firma in insolventa dar nu am reusit deoarece pe contabila nu o mai gasesc la adresa la care a stat...un timp am rupt legatura cu ea pentru ca am fost plecat din tara.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sileanu75 , utilizator 17:23, 26 Aprilie 2016
Primul lucru care trebuie sa il faceti este sa puneti evidenta contabila la punct si sa va asigurati ca aveti toate documentele primare.

Daca se constata ca nu aveti tinuta contabilitatea la zi poate sa fie atrasa raspunderea dv. ca administrator (am presupus ca sunteti admin. si asoc unic)

Daca lasati lucrurile asa in aer (probabil ca nu mai aveti nici declaratii nici bilanturi depuse) va fi mai greu sa va aparati. Verificati intreaga situatie fiscala si luati legatura cu organele de executare silita pentru a demonstra ca nu este vina dv. ca nu ati efectuat platile.
contabilitatea la zi sunt sigur ca nu este si din cate stiu eu ultimul bilant a fost depus undeva prin 2010 de atunci nu am mai reusit sa dau de contabila
sincer sa fiu nici nu stiu de unde sa incep
cineva ma sfatuia sa ma duc la un birou de lichidatori judiciari si sa incep cu ei
ce parere aveti?
multumesc
In situatia dvs este cel mai important sa va aduceti situatia contabila la zi. Un contabil poate sa va ajute verificand si depunerile la ANAF. Dupa ce va asigurati ca sunteti in regula dpv contabil, chiar si cu datorii, amenzi etc, atunci luati legatura cu avocat avand posibilitatea de a va declara falimentul, acesta urmand sa analizeze situatia dvs concreta, pentru a fi acoperita intr-o cerere ulterioara de atragere a raspunderii.
Spor!
Care este ultima balanta pe care o aveti?

Cunoasteti numele contabilei? Este membra CECCAR? In caz ca da poate aflati datele actualizate de la CECCAR. Daca nu veti avea un punct de la care sa plecati va trebui sa platiti datoriile existente. Daca veti avea un punct de plecare va trebui sa demonstrati ca nu a fost vina dvs.

Oricum ... situatia fiscala si contabila numai un contabil o poate deslusi (parerea mea). Daca firma a fost bagata in insolventa atunci va trebui sa luati legatura si cu administratorul judiciar dar acolo va vor fi cerute actele contabile.

Buna ziua,

Referitor la discutiile de mai sus am si eu o intrebare.
Am primit ieri de la banca un SMS cum ca as fi primit o proprire pe cont din partea ANAF pentru o suma deosebit de mare (Stiam de ea si nu are rost sa mai explic de ce)
Azi am fost la ANAF si au spus ca au inceput urmarirea mea in calitate de persoana fizica...dat fiind ca in calitate de persoana juridica banuiesc ca au ajuns la ideea ca nu prea au ce face.
Intradevar datoriile s-au acumulat incepand din anul 2008 si din cate am inteles exista undeva si un termen de prescriptie a datoriilor de 5 ani chiar si fata de ANAF.
Intrebarea cheie este in felul urmator : ce ar trebui sa fac si eventual care sunt repercursiunile pe viitor.

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ani vechime neplatiti de angajator firma falimentata aioaneicezar aioaneicezar In perioada 1999-2010 am lucrat la o firma privata, firma fiind aproape falimentata am plecat in alta parte. Nu demult am aflat ca doar 2 ani din cei 11 au ... (vezi toată discuția)
Srl cu datorii - urgent xulescu2011 xulescu2011 Buna ziua, Va solicit, daca se poate, o parere referitor la urmatoarea situatie: Un SRL, cu datorii la anaf (formate din impozit pe venit/profit, TVA si ... (vezi toată discuția)
Citare pentru intrarea in insoventa doriana75 doriana75 Buna ziua in primul rand si sper sa ma ajutati cu niste sfaturi .Sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala ,am activ un punct de lucru insa ... (vezi toată discuția)