Am incercat sa imi fac carte de identitate cu extrasul de carte funciara, dar cei de la politie au refuzat sa imi accepte asa ceva. I-am intrebat daca pot aduce duplicat dupa actul de mostenitor au spus ca da, azi dimineata tocmai am fost din nou la politie sa depun actele pt cartea de identitate si mi-au spus ca se va face o verificare in teren ca sa vada daca intr-adevar stau acolo. Problema este ca nu stau acolo fiindca ceilalti mostenitori (care locuiesc acolo) imi interzic si cand va veni cineva sa verifice vor spune ca nu stau acolo. Actele originale sunt la ei si refuza sa mi le dea. Mentionez ca sunt mostenitoare pe jumatate din acel imobil + teren pentru care am si platit impozit la stat anul acesta. Cei de la politie in mod sigur nu imi vor face cartea de identitate. Daca ii dau in judecata pe ceilalti mostenitori eu ce fac fara carte de identitate pana cand se termina procesul?
Cu chirie fara contract :( , dar buletinul meu expirat mi-a fost facut de tatal meu inainte sa moara si este pe aceiasi adresa pe care vreau sa imi fac acum si nu pot din cauza lor, fiindca cand am facut succesiunea ei au luat si certificatul meu de mostenitor original eliberat de notar. Va rog frumos ajutati-ma cu un sfat ceva, ca pe cale amiabila nu pot ajunge la nici o intelegere cu ei.
Daca proprietarul nu vrea sa incheie cu dv un contract (pt ca asa cere legea nu doar pt ca cei care au venituri din chirii sa plateasca impozit) s-ar putea sa ”treceti” peste el...
Mergeti la politie si spuneti ca locuiti, efectiv la adresa respectiva – veti primi o declaratie, pe care o completati... Politistul va merge la adresa, la dv acasa (unde stati cu chirie), va intreba administatorul de bloc daca locuiti efectiv acolo si daca platiti intretinerea etc...
Va trebuie, altfel spus: declaratia pe propria raspundere, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata - declaratia aceasta se cere pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documente ca: actul de proprietate al imobilului; declaratia scrisa de primire in spatiu a gazduitorului, insotita de actul de proprietate al acestuia.
Aceasta declaratie pe proprie raspundere este dovada “spatiului locativ”.
In rest, stiti ce acte va sunt necesare.
Schimbare domiciliu!
DreamerA
Buna ziua!
Sint din iasi si lucrez in alta localitate..unde si locuiesc de vreun an. Peste putin timp urmeaza sa imi expire cartea de identitate si trebuie sa ... (vezi toată discuția)