avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expertiza imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expertiza imobiliara

buna seara
sunt in proces cu sora mea care a facut act de vinzare cumparare cu mama mea fara ca eu sa stiu
acum dupa moartea mamei inainte de termenul de 6 luni am introdus in instanta succesiune la care am adaugat
imobilul pe care ea la cumparat
am platit taxa timbru judiciar 25oo de roni taxa instanta si instanta a hotarit expertiza imobiliara
a respins cererea avocatului meu care a cerut anularea contractului de vinzare cumparare absoluta relativa donatie deghizata chiar si faptul ca eu am cerut ca sora mea sa dovedeasca pretul platit chiar daca aceasta scrie la notar ca a platit 17000 mii euro ceea ce nu este adevarat
instanta a spus ca trebuie eu ca reclamant sa dovedesc ca nu a platit pretul dar cum?
intrebarea mea este atunci de ce m-a pus sa mai fac expertiza la imobil sa platescu suma de 900 de lei pentru onorariu executor
va rog frumos un raspuns
va multumesc
Cel mai recent răspuns: coca1955 , utilizator 22:25, 22 Mai 2009
Descrierea dvs. e putin neclara ...
SA intelegem ca litigiul dvs. priveste dezbaterea succesiunii si partaj ?
Nulitatea actului despre care vorbiti a fost solicitata separat sau subsecvent actiunii principale ?

Intrebarea cum veti dovedi neplata pretului ar fi trebuit sa v-o puneti anterior introducerii actiunii nu dupa ce v-a fost respinsa.
Expertiza la imobil probabil a fost ceruta de dvs. .... altfel instanta nu prea obisnuieste sa solicite expertize ... o poate face eventual pentru a stabili valoarea bunului supus partajului. Dar ... dak nu doreati expertiza nu trebuia sa o platiti ..
Parerea mea este ca lucrurile sunt mai complexe decat le prezentati dvs. ... sau cel putin decat le percepeti dvs. ...
Pe de alta parte am senzatia ca va canalizati in chestiuni mai putin relevante...
ceea ce incercati dvs sa faceti este putin mai dificil . este destul de greu de dovedit faptul ca nu s-a platit pretul .
ce probe ati solicitat ?
puteti cere de ex surorii dvs. sa faca dovada platii pretului . adica prin chitanta , extras de cont etc.
expertiza imobiliara este obligatorie in astfel de cazuri. cel putin asa stiu eu . B-)

va multumesc pentru raspuns
expertiza imobiliaara a ceruto instanta
avocata mea a pus mai multe capete de cerere
adica nulitate absoluta relativa donatie deghizata
instanta a refuzat sa se probeze pretul deoarece a spus ca este mai mare de 250
nu ne-a aprobat nici audierea martorilor nostri numai pe martorii asistenti
instanta nu a acceptat anularea contractului nici audierea martorilor in schimb ne-a admis audierea martorilor
asistenti
deci este un proces de partaj succesoral cu rezervatar in linie dreapta
sora mea a incheiat un contr vinzare cumparare cu uzufruct cu mama mea fara sa stiu eu
si dupa moartea mamei mele eu am dato in judecata
daca ne-a respins martorii anularea contractului de vinzare cumparare de ce ne-a pus pe noi sa mai facem expertiza imobiliara ?
daca a respins aceste cereri?
atit vreau sa stiu de ce a mai cerut expertiza imobilului pe care are sora mea incheiat contr v c
va multumesc
va rog sa-mi raspundeti
Parerea mea este ca instanta a procedat corect.
Intr-adevar nu poate fi admisa proba cu martori impotriva unor inscrisuri autentice.
Daca nu doreati sa faceti aceasta expertiza puteati sa nu o platiti.
Motivele pentru care se dispune o expertiza pot fi nu neaparat legate de nulitate.
IN fond fiind vorba de un partaj .... poate erau si alte bunuri in masa care trebuiau identificate, evaluate.... drept urmare nu in legatura cu nulitatea s-a dispus expertiza ci in vederea identificarii bunurilor, evaluarii s.a.m.d
pai nu inteleg ce rost mai are expertiza imobilului
asta nu inseamna ca trebuie evaluat?
pentru care motiv ?
este vorba despre vreo sulta privind masa succesorala care a fost incalcata
in afara de acest imobil mai este un act de concesiune la un loc de veci atit
eu am pus si imobilul la succesiune
va multumesc mult ca va dati interesul sa ma lamuriti
doamna judecatoare vorbeste cu codul cutare nr cutare si eu nu stiu ce reperezinta aceste coduri
va multumesc si daca puteti dati-mi raspuns
coca1955

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza coca1955 coca1955 este normal ca instanta sa dea ordin sa se faca expertiza la un imobil intr-un proces de succesiune si pe urma sa dea verdictul ca imobilul nu intra la ... (vezi toată discuția)
Succesiune coca1955 coca1955 buna ziua mama mea a decedat in urma cu citeva luni ea a facut act de vinzare cumparare cu sora mea fara sa stiu eu se poate la succesiune fiind rezervatar ... (vezi toată discuția)
Recurs la succesiune coca1955 coca1955 buna ziua am si eu o rugaminte la dvs m-am judecat cu sora mea dupa moartea mamei mele pentru un imobil pe care l-am pus la succesiune ea a venit cu ... (vezi toată discuția)