avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua
mama mea a decedat in urma cu citeva luni
ea a facut act de vinzare cumparare cu sora mea fara sa stiu eu
se poate la succesiune fiind rezervatar in linie dreapta sa pun si ap pe care l-a vindut sorei mele?
si daca da
de ce instanta a admis succesiunea si pina la urma nu mi-a dat nici un drept?
sora mea a avut un act de concesiune pe care l-a luat tot ea si a venit cu intimpinare la succesiune cu actul de concesiune a zis ca nu este de acord ca succesiunea sa fie facuta si pe apartament
va rog dati-mi un raspuns sa stiu ce sa fac
va multumesc
coca1955
Cel mai recent răspuns: coca1955 , utilizator 22:13, 17 Iulie 2009
Atat timp ce dumneavoasatra nu ati contestat valabilitatea contractului de vanzare -cumparare (ca fiind un contract fictiv sau ca pretul nu s-a platit), acel apartament nu va intra in masa succesorala.
Puteati invoca incalcarea rezervei succesorale doar in cazul unui act cu titlu gratuit (donatie, testament).
sigur ca am contestat vlabilitatea contractului de vinzare cumparare cu uzufruct viager
in instanta dar instanta a respins contestarea anularii contractului de vinzare cumparare simulatie donatie deghizata
ca fiind neintemeiate
dar tot instanta m-a pus sa platesc expertiza imobilului care daca era nintemeiata si nu punea imobilul la masa succesorala de ce m-a pus sa fac exptertiza tehnica sa platesc 900 lei >
credeti ca este just?
ca doar expertiza s-a facut la cererea judecatoarei.
va multumesc pentru raspuns
coca1955
Pentru ce s-a solicitat aceea expertiza? care era rostul ei ? Pentru ca eu nu inteleg .....#-o
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
pai eu stiu de ce a solicitat judecatoarea aceea expertiza
cred ca sa ia banii la lume si pe urma sa-si bataa joc sa spuna ca de fapt nu intra la succesiune
dar sunt sigura ca trebuia sa intre
desi stia ca nu intra la succesiune a cerut expertiza imobilului ca sa platesc taxa de 900 de roni
este posibil asa ceva
nu mai stiu ce sa spun
stiti ce o sa-mi spuna
astea sunt regulile si cum magistratii acum sunt in discutii cu guvernul ca nu le-au dat salariile ce sa mai zicem noi felul cum judeca dosarele
dar pretentii au
noi saracii nu trebuie sa avem
coca1955

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza coca1955 coca1955 este normal ca instanta sa dea ordin sa se faca expertiza la un imobil intr-un proces de succesiune si pe urma sa dea verdictul ca imobilul nu intra la ... (vezi toată discuția)
Recurs la succesiune coca1955 coca1955 buna ziua am si eu o rugaminte la dvs m-am judecat cu sora mea dupa moartea mamei mele pentru un imobil pe care l-am pus la succesiune ea a venit cu ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobiliara coca1955 coca1955 buna seara sunt in proces cu sora mea care a facut act de vinzare cumparare cu mama mea fara ca eu sa stiu acum dupa moartea mamei inainte de termenul de ... (vezi toată discuția)