avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs la succesiune

buna ziua am si eu o rugaminte la dvs
m-am judecat cu sora mea dupa moartea mamei mele pentru un imobil pe care l-am pus la succesiune
ea a venit cu intimpinare la cererea mea ca nu este de acord cu succesiunea la apartament deoarece ea facuse cu mama mea un act de vinzare cu uzufruct viager fara sa stiu eu
la intimpinare a adus la succesiune un act de concesiune pe care il avea mama dar eu nu am putut sa pun pentru ca era la ea tot a furat din casa fara stirea mea
in final s-a pronuntat judecata si verdictul dat de judecatoare a fost asta
admitem parte cererea principala
admitem cererea reconventionala
constata succesiunea defunctei
constata ca au calitatea de mostenitor piritulreclamant si reclamantul pirit cu o cota de 1/2
constata ca masa succesorala se compune din 1/2 din dreptul concesiunii asupra locului de veci
respinge cererea de constare a nulitatii absolute relativ simulate donatiei deghizata, reductibilitatii ca neintemeiata
atunci poate sa-mi spuna cineva de ce judecatoarea a propus sa fac expertiza la apartament?
numai ca sa ia oamenilor aflati la ananghie bani
nu vad rostul
intrebarea mea este pot sa fac recurs am cistig de cauza
va multumesc de raspuns
coca1955
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:50, 7 Iulie 2009
este dreptul dvs sa faceti recurs, insa aveti grija sa va incadrati in termenul legal .
acesta este de 15 zile de la comunicarea hotararii .
cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat care sa mearga la arhiva si sa studieze dosarul. apoi sa va formuleze recursul .

mai mult ca sigur nu ati avut avocat in dosarul de fond nu ?
sigur ca am avut avocat in dosarul de fond
ce v-am scris eu dvstra a fost scris in condica urmeaza sa vina de la tribunal mai detaliat
si pe urma depun recurs daca spuneti ca este dreptul meu
dar avocatul meu a invocat art 845 cod civil si nu a facut nimic
adica cum succesiunea este acceptata daca eu am pus ap la succesiune si de ce nu a fost respinsa
daca nu a intrat in masa succesorala apartamentul?
eu nu prea inteleg termenii avocatilor si al judecatorilor dar acum la recurs nu vreau sa mai dau gres
dumneavoastra ce ma sfatuiti sa pun la recurs in capatul de cerere?
va multumesc mult
coca1955
doamna draga, acest forum este cu titlu informativ ca sa ma exprim astfel .
pt a primi un raspuns competent trebuie sa mergeti la un avocat care sa studieze dosarul de fond si implicit hotararea instantei judecatoresti .
ulterior, va va formula si recursul .
nici un coleg de-al meu nu va va putea sfatui ce articol de lege sa invocati in recurs. nu merge asa.
trebuie studiat dosarul de fond .
art. 845 invocat de avocatul dvs. dispune ca va trebui adaugata la masa succesorala valoarea bunurilor instrainate unui succesibil in linie dreapta, cu sarcina unei rente viagere sau cu rezerva de uzufruct.
parerea mea este ca a procedat f bine avocatul dvs invocand acest text de lege, intrucat se prezum aca astfele de instrainari facute unui succesibil rezervatar reprezinta o veritabila donatie, care prejudiciaza interesele celorlalti rezervatari. ( in speta , dvs . )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare dispozitii art. 845 c.civ. R Lupu R Lupu Salut, Am o nelamurire cu privire la calitatea de succesibil in viziunea legiuitorului din dispozitiile art. 845 C.civ.:\"Valoarea bunurilor instrainate ... (vezi toată discuția)
Succesiune coca1955 coca1955 buna ziua mama mea a decedat in urma cu citeva luni ea a facut act de vinzare cumparare cu sora mea fara sa stiu eu se poate la succesiune fiind rezervatar ... (vezi toată discuția)
Expertiza coca1955 coca1955 este normal ca instanta sa dea ordin sa se faca expertiza la un imobil intr-un proces de succesiune si pe urma sa dea verdictul ca imobilul nu intra la ... (vezi toată discuția)