este normal ca instanta sa dea ordin sa se faca expertiza la un imobil intr-un proces de succesiune si pe urma sa dea verdictul ca imobilul nu intra la succesiune?
mie nu mi se pare normal acest lucru
mi se pare complet aiurea sa platesti ceea ce de fapt nu intra la succesiune cu toate ca conform art 845 fiind rezervatar in linie dreapta trebuia sa intre dar asa de ce sa ma puna instanta sa platesc ceea ce nu aproba?
va rog sa-mi explicati ca nu inteleg
va multumesc
coca1955
daca aveti avocat angajat, atunci banuiesc ca primul vinovat de aceasta situatie se face avocatul care nu a observat din timp ca acel imobil nu poate face parte din mostenirea care se dezbate in acel proces. Daca asa stau lucrurile, puteti sa renuntati la avocatul respectiv si sa va indreptati impotriva lui pentru despagubiri cu o cerere/plangere la Baroul de avocati.
Avocatul trebuia sa va sfatuiasca corect si atunci nu ar mai fi trebuit sa platiti cheltuieli judiciare degeaba.
pai acest lucru l-a cerut judecatoarea nu avocata mea
aceasta expertiza a cerut instanta deci judecatoarea care judeca cazul de succesiune
judecatoarea nu stia?
ca nu trebuie sa ceara asa ceva?
ce pot spune eu acum la recurs?
sa intreb de ce m-a pus sa plaatesc ?
ar trebui sa ma despagubeasca judecatoarea care a cerut aceasta expertiza.
desi se vede ca nu a citit de loc dosarul in intregime
ca altfel spunea de la bun inceput ca nu intra la succesiune
va multumesc de raspuns
coca1955
Nu , doamna, instanta nu cere proba cu expertiza, ci o dispune ori de cate ori considera necesar, pentru lamurirea unor imprejurari de fapt.
Incheierea de sedinta prin care s-a dispus efectuarea unei expertize in cauza putea fi atacata cu recurs. Asta nu inseamna ca avocatul dvs. sau instanta sunt vinovati, ci inseamna ca in urma administrarii probelor instanta a pronuntat hotararea despre care vorbiti.
Nu cred ca stie cineva, dinainte, ce solutie va fi pronuntata intr-o cauza.
eu am spus ca nu mi se pare corect acest lucru sa dispuna sa plaatesc ceva ce nu a intrat la succesiune.
si daca succesiunea a fost data numai pentru o groapa de veci care face citeva milioane eu de ce sa platesc taxa de timbru judiciar de 20 de milioane lei
daca imobilul nu a fost pus in succesiune
hotie pe fata .
nu mi se pare corect desi era clar ca imobilul a fost vindut intre mama si fiica fara ca pretul sa fie platit si pina la urma sa nu intre la succesiune dar sa platesc ca si cum instanta dupa ce a trimis expertul ma pune sa platesc si expertiza 900 lei si taxa judiciara 2000 lei
eu zic ca in momentul cind intra si asa trebuia sa intre donatie deghizata sa platesc asa dar nu altfel doar pentru o groapa de citeva milioane.
care este logica in acest lucru
coca1955
judecatoarea in virtutea principiului aflarii adevarului a cerut exeprtiza, insa avocata era cea care trebuia sa-i spuna judecatoarei sa acorde un termen scurt cauzei pentru a se edifica daca este cazul sa se faca expertiza pentru acel imobil sau nu. Deci, vinovata o gasesc pe avocata, fiindca dumneavoastra de aceea v-ati angajat o avocata, ca sa va indrume, ca sa va apere drepturile si interesele, ori ea practic v-a lasat la voia intamplarii.
Revin cu indrumarea sa va adresati cu o plangere la Baroul de avocati impotrriva avocatei prin care sa cereti sa fie obligata sa va despagubeasca suma care a trebuit sa o platiti degeaba pentru o expertiza care nu trebuia facuta in cauza, si pe care ea a propus-o in instanta. Oricum avocata nu plateste din buzunarul acei bani, fiindca are asigurare, asa ca va plati asigurarea ei acei bani.