avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expertiza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expertiza

este normal ca instanta sa dea ordin sa se faca expertiza la un imobil intr-un proces de succesiune si pe urma sa dea verdictul ca imobilul nu intra la succesiune?
mie nu mi se pare normal acest lucru
mi se pare complet aiurea sa platesti ceea ce de fapt nu intra la succesiune cu toate ca conform art 845 fiind rezervatar in linie dreapta trebuia sa intre dar asa de ce sa ma puna instanta sa platesc ceea ce nu aproba?
va rog sa-mi explicati ca nu inteleg
va multumesc
coca1955
Cel mai recent răspuns: F.V. Strauß , Consilier juridic 13:08, 14 Octombrie 2009
Estye interesant de stiut care este calitatea dvs procesuala? Din ceea ce spuneti , ca a trebuit sa platiti expertiza cred ca reclamant....
Si cum a ajuns acel imobil sa faca parte din masa succesorala?
calitatea mea in acest proces este faptul ca il reprezint pe reclamant care mi-a facut o procura in acest sens
deci acest imobil a fost vindut de mama reclamantului surorii acesteia fara ca reclamantul sa stie.
fiica i-a facut promisiunea ca o sa-l despagubeasca pe fratele ei cumparindui o masina noua si asa a pacalito pe batrina
fratele ei nu a stiut de acest lucru decit inainte de a muri mama care i-a spus ce a facut invatata si obligata de fiica
cind a fost o discutie in casa ca nu ii da nimic fratelui dupa ce s-a vazut cu actul de vinzare cumparare cu uzufruct viager a inceput sa-si arate adevarata fata si a spus ca nu ii da fratelui nimic.
atunci mama ei fiind bolnava a zis ca a pacalito si o s-o dea in judecata.
fiica i-a raspuns poti sa te duci si la basescu ca tot nu o sa rezolvi nimic
nu a mai ajuns s-o dea in judecata deoarece a facut metastaza si la putin timp a murit
ea a pus mina pe chei si chiar si ce era in casa spunind in instanta ca a platit 17.000 euro pe apartament in prezenta a doi martori dar nu de fata cu notarul
care s-a disculpat de orice vina in urma unui litigiu.
dar ea furind si actul de concesiune a adus la succesiune numai actul de groapa
el a cerut in instanta ca reclamant conf art 845 dreptul la mostenire si a spus ca pune si apartamentul la succesiune deoarece ea defapt nu a platit nici un ban pe apartament
nu s-a facut nici un transfer bancar ea nu a putut sa arate ca a avut acei bani la momentul respectiv
si a spus in instanta ca este treaba ei de unde si unde a tinut banii
asa sa intimplat doamna avocat
iar eu sunt mama copiilor lui dar suntem divortati si el mi-a dat procura pentru recurs
ca la judecatorie practic nu a pus imobilul la succesiune dar ne-a pus sa platim taxa de timbru pentru el si expertiza
de asta am intrebat acest lucru
va multumesc ca sunteti draguta si imi raspundeti
el este un tip care nu este avar nu si-a imaginat ca sora lui este asa de perversa/
coca1955
miine ma prezint la recurs si sunt singura pentru ca nu mai am bani sa platesc avocat .
ma sfatuiti ceva?
va multumesc de raspuns
coca1955
stimata doamna, daca maine aveti öprocesul va trebui acuma sa va fie clare anumite chestiuni:
a) daca contractul de vanzare-cumparare dintre soacra dvs si sora acesteia nu este inca anulat, atunci el este valabil. Daca in acel act sta scrisa suma de XXX,xx lei ca s-au platit pentru imobilul repsetciv, inseamna ca pretul s-a platit. dar, de fapt nici asta nu ar mai conta, chiar daca nu s-a platit pretul, atata timp cat vanzatoarea imobilului nu revendica banii, inseamna ca totul este OK. Desigur ca vanzatoarea nu mai poate revendica nimic, ea fiind decedata. Sper ca am inteles corect pana aici.
b) dvs in recursul la care va veti prezenta nici nu va da voie instanta sa vorbiti in numele reclamantului, ci va va pune in vedere sa depuneti concluzii la dosar. Sau daca mai aveti ceva inscrisuri care au aparut intre timp, ci care pot schimba mersul judecatii, le puteti depune in copie in instanta. In Recurs nu veti putea propune martori, sau administrare de probe. Eventual veti putea cere rejudecarea cauzei, dar sa aveti motive intemeiate, pe care pe moment nu le intrezaresc din cele expuse de dvs aici.
Nu prea vad sorti de izbanda din cele ce ne-ati relatat dvs.

Mai adaug urmatoarele: am intels ca v-ati judecat cu notarul care a incheiat contractul de vanzare-cumparare si ca acesta s-a terminat. daca nu s-a terminat procesul cu notarul, reveniti cu amanunte. Mai sunt si alte procese legate de aceasta mostenire? Poate ca putem face ceva, sa gasim vreun motiv sa cereti instantei de recurs maine, sa trimita cauza spre rejudecare sau eventual sa suspende cauza pana se judeca alte cauze legate direct de aceasta.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
F.V. Strauß, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la succesiune coca1955 coca1955 buna ziua am si eu o rugaminte la dvs m-am judecat cu sora mea dupa moartea mamei mele pentru un imobil pe care l-am pus la succesiune ea a venit cu ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobiliara coca1955 coca1955 buna seara sunt in proces cu sora mea care a facut act de vinzare cumparare cu mama mea fara ca eu sa stiu acum dupa moartea mamei inainte de termenul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta amavrancea amavrancea Buna ziua, Din cauza neintelegerilor intre mama si fratii mei, succesiunea dupa tatal meu se dezbate in instanta. Mama este cea care a deschis procesul. Au ... (vezi toată discuția)