avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare administrator

Poate fi schimbat din actul constitutiv un administrator daca el nu este de acord si nu semneaza hotararea? Actualul act prevede ca cei doi sa poata lua decizii numai impreuna.
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 23:29, 23 Septembrie 2014
Buna seara,

Administratorul in discutie este si asociat? (Altfel nu imi explic de ce ar trebui sa semneze hotararea de revocare). In caz afirmativ, cu ce participare la capital?

Multumesc
Da, administratorul este si asociat si are 28%. Mai sunt 2 asociati unul cu 20% si unul cu 52%. Cel cu 20% a vandut partile celui cu 52%.
Buna seara,

De principiu nu este exclus sa se poata schimba administratorul chiar si impotriva vointei asociatului care detine 28%. Trebuie analizate dispozitiile actului constitutiv referitoare la cvorumul de vot.

Noi va putem ajuta cu analiza dispozitiilor actului constitutiv si acordarea consultantei in acest sens. Daca aveti nevoie de opinia noastra va rugam sa transmiteti actul constitutiv (ultima versiune actualizata) la adresa noastra de mail.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator ana_abo ana_abo Poate fi schimbat din actul constitutiv un administrator daca el nu este de acord si nu semneaza hotararea? Actualul act prevede ca cei doi sa poata lua ... (vezi toată discuția)
Revocarea unui administrator si excluderea lui andra1234 andra1234 buna seara, un srl are doi asociati, fiecare cu 50-50%. unul dintre cei 2 este administrator. Doresc excluderea acestuia din societate, DAR si revocarea sa ... (vezi toată discuția)
Administrator revocat prin aga - asociat indepartat de la informatii florentinamiu86 florentinamiu86 Buna ziua , Sunt asociat la o societate cu raspundere limitata cu 48 % , alaturi de alte doua persoane 1% si 51% . Timp de un an am fost si administratorul ... (vezi toată discuția)