Buna , in cazul unui proces aflat la curtea de apel , pentru infractiunea de furt (208vechiul cod) dupa achitarea prejudiciului, instanta a hotarat sa acorde un nou termen pentru a se prezenta si partile partile. Intrebarea mea este urmatoarea: daca unu din inculpati nu se poate prezenta, fiind plecat la munca in strainatate, cu acte in regula, este o problema in cazul in care instanta a acordat dreptul de impacare? Persoanele vatamate au zis ca nu au nici o pretentie fata de inculpati si vor sa isi retraga plangerile. Ar afecta cumva neprezentarea unuia dintre inculpati impacarea? Se poate cere un nou termen? Sau sa depuna un inscris ca lucreaza si nu se poate prezenta si la intoarcerea in tara va atasa la dosar si contractul de munca. Contractul se incheie pe 16.10.2014. Si procesul este in data de 22.09.2014. Va multumesc.
Si daca se merge la un mediator sau la un avocat si se face o foaie prin care se arata ca partile vatamate nuau nici o pretentie, si se depune la dosar, e bine?
E pacat ca sunt scrise tot felul de comentarii care in loc sa ajute, ele induc in eroare. In legatura cu intrebarea adresata tin sa va precizez ca impacarea a putut fi facuta si daca a ajuns la curtea de apel si daca un inculpat nu a fost prezent, instanta a hotarat incetarea procesului penal. Apropo, nu a fost nevoie nici de un act notarial nici de a apela la un mediator, impacarea se putea face si in instanta, in fata judecatorilor.
Fiecare judecator e suveran in sala lui, nu este o practica unitara, eu v-am spus cum este legal, asta daca vreti sa intelegeti, e pacat ca nu apreciati ca incercam sa va ajutam.
Disjungere?
dumutaadrianred
Buna. In cazul unui dosar aflat la curtea de apel,fiind un prejudiciu de 2400 lei,sunt 2 inculpati. Instanta a dat termen pentru achitarea prejudiciului. Si ... (vezi toată discuția)