avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere punct de lucru de catre o firma a carei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere punct de lucru de catre o firma a carei administrator/asociat are cazier fiscal

In cazul de fata, societatea este infiintata din 2012 si are deschis un punct de lucru. Administratorul, care este si asociat cu 95% din partile sociale are cazier fiscal din cauza datoriilor la o alta firma. Momentan se doresc 2 lucruri pentru societatea din 2012.
1. Deschiderea unui al doilea punct de lucru. Este posibil acest lucru in situatia data?
2. Modificarea datelor referitoare la punctul de lucru existent, mai exact a codurilor caen pentru activitatea de la acel punct de lucru. Este posibil acest lucru?

Intrebare suplimentara: daca contractul de inchiriere pentru punctul de lucru existent expira, el poate fi prelungit si deci inregistrat la registrul comertului, chiar daca administratorul / asociatul are cazier fiscal?
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 12:29, 18 Septembrie 2014
Buna ziua,
De regula, datele din cazierul fiscal se verifica la infiintarea societatii sau cand se modifica asociatii/administratorii asa incat operatiunile indicate ar trebui sa poata fi realizate.
Succes!
Buna ziua,

Intr-adevar, pentru modificarile statutare indicate de dvs dar si pentru partea contractuala, nu reprezeinta un impediment situatia fiscala a administratorului societatii "din 2012".

La nivel de raspundere personala a administratorului cu cazier fiscal, trebuie vazut daca infractiunile inscrise in cazier se numara printre acelea care il impiedica in detinerea calitatii de administrator (sunt prevazute in legea societatilor si detaliate in legi speciale). In acest caz, consider ca este prudent ca administratorul sa renunte la mandat, pentru ca, la un moment dat a dat o declaratie pe proprie raspundere pentru exercitarea acestei calitati. Schimbarea conditiilor declarate la acea data si continuarea detinerii acestei calitati pot atrage raspunderea penala a acestei persoane.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl, firmele la care mai e asociat sunt inactive Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Un domn are 2 societati comerciale declarate inactive la Finante (in ambele e asociat - nu stiu daca unic in una din ele sau in ambele cu cineva). ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar infiintare firma, administrator terminus1 terminus1 Buna seara, Am o neclaritate, citind diverse site-uri, forum-uri, chiar discutand cu diverse persoane inca sunt in neclaritate cu urmatoarele: Pentru ... (vezi toată discuția)
Am o firma in faliment, pot fi asociat-administrator la alta firma? bogdan_ciprian bogdan_ciprian Buna ziua, In perioada 2010 - 2012 am fost asociat si administrator in cadrul a 3 SRL-uri (asociat unic si administrator la una si asociat si administrator ... (vezi toată discuția)