avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Activitate de comert in Europa privind Intreprinderea ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Activitate de comert in Europa privind Intreprinderea Individuala

As dori sa aflu ce este prevazut in de lege si care este Paragraful/articolul din Legea finantelor care guverneaza sa care se aplica in cazul unui actiuni comerciale ale unei Intreprinderi Individuale . Prim ordial referitor la TVA dar si din alte aspecte .

Cu respect
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 11:54, 2 Octombrie 2014
Nu am inteles nimic din cerere... Si cred ca nimeni. Reformulati , va rog.
Buna ziua !
As dori sa stiu care Capitol. /articol din Legea fiscala reglementeaza activitatea comerciala/achizitii intercomunitare pentru Intreprinderea Individuala si care sunt conditiile care trebuiesc implinite de un I.I.ca sa poate desfasura aceasta activitate !
Un II isi are reglementat statutul pe baza legii pfa urilor, II si AF. ( OG 44/2008, daca nu ma insel)
Dar, din moment ce desfasoara activitati legate de TVA import export..etc trebuie sa respecte codul fiscal. Si nu conteaza daca este neplatitor de tva. Tot are treaba cu tva ul cand factureaza intracomunitar catre platitori de TVA...
Nu exista nimic de genul : "Un II are de facut asta, de depus asta..etc...". Are treaba sa factureze intracomunitar: Trebuie sa cititi din codul fiscal capitolul cu TVA-ul. Lucreaza cu nerezidenti: Exista in codul fiscal un capitol intreg despre nerezidenti... Are salariati sau contracte civile... balamuc.. Trebuie citit tot codul fiscal... nu exista capitol separat.. sunt amestecate... SAMD.
De ar fii treaba asa de simpla.. sa ai treaba cu un II si sa te duci exact "intr-un loc" sa vezi ce ai de facut.. Dar..nu este din pacate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export in comision-se percepe tva? Marius20100 Marius20100 Buna ziua! Intrebarea mea este: comisionarul trebuie sa plateasca TVA pe toata valoarea marfii care va fi exportata sau doar pe valoarea comisionului pe care ... (vezi toată discuția)
Registru intracomunitar proficont21 proficont21 O societate care este neplatiroare de TVA si importa marfa in valoare de 5000 EUR din Ungaria necesita inregistrarea in Registru Intracomunitar (vezi toată discuția)
Ce conditii trebuie sa indeplineasca firma mea (acte etc) pentru a face export in franta? cotabita cotabita buna ziua, Doresc sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a face export mobilier in Franta. Urmeaza sa semnez un contract cu o firma de acolo si ... (vezi toată discuția)