avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TAXA JUDICIARA DE TIMBRU - DAUNE MORALE -
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TAXA JUDICIARA DE TIMBRU - DAUNE MORALE -

Buna seara. Am pe rol un litigiu pe discriminare Ordonanta 137/2000, in care solicit si daune morale- despagubiri. Intrebarea mea este : trebuie platita taxa judiciara de timbru si cat??? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cristina_mihaela , utilizator 20:04, 22 Mai 2009
ileana a scris:

Nu cred ca datorati taxa de timbru. Legea este 146/1997 actualizata.

succes
av. Ileana Schwarz


Prin deciziile postate de catre initiatoarea topicului, Curtea constitutionala a declarat neconstitutional art.27 alin1. din OG nr.137/2000 ... prin urmare, se plateste taxa de timbru intrucat nu este litigiu de munca si un litigiu de drept comun.
ESTE UN LITIGIU DE MUNCA CU 5 CAPETE DE CERERE, ULTIMUL FIIND DAUNE MORALE-DESPAGUBIRI PENTRU DISCRIMINARE, Ordonanta nr. 137/2000, care prin art.27alin 1era scutita, insa au scos ca neconstitutional acest art., motiv pentru care trebuie sa precizez suma si nu sant inca lamurita daca platesc sau nu, aceasta taxa....Ma mai puteti ajuta cu un sfat in acest sens???Multumesc.
Daca solicitati despagubiri in baza OG nr.137/2000 se plateste taxa de timbru, dar daca sunt solicitate in baza art.269 C.mun. nu se plateste taxa de timbru.
FELICITARI domnule , asa am gandit-o si eu.***Concluzia***, cu cat cer mai mult cu atat platesc mai putin.***SUPER*** Sant anul 4 la drept si mai am multe de invatat......Acest forum mi-a fost si imi este de mare ajutor, am invatat atat de multe lucruri. ...Multumesc.=D>=D>=D>=D>=D>
In cererea de chemare in judecata am cerut, citez" daune morale conform art.269 din Codul Muncii, coloborat cu art.122(1) din CCM/2009 al unitatii.

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru -litigiu de munca- cristina_mihaela cristina_mihaela La data de 13.04.2009 am inaintat la tribunalul dolj o cerere de chemare in judecata impotriva angajatorului prin care am salicitat : anularea deciziei de ... (vezi toată discuția)
Cheltueli judiciare ContSters89128 ContSters89128 am si eu o intrebare , daca ma poate ajuta cineva care este valoarea cheltuelilor judiciare , intr-un proces in care eu cer daune morale de 10000 RON ... (vezi toată discuția)
O persoana juridica trebuie sa plateasca taxa de timbru pentru daune morale? gabygaby gabygaby o societate comerciala daca deschide un proces catre o alta persoana juridica sau persoana fizica si cere daune morale trebuie sa plateasca taxa de timbru? am ... (vezi toată discuția)