avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Buna ziua, as vrea sa stiu daca ma pot pensiona anul acesta anticipat.Sunt nascuta in 01.12.1958, am vechime de 34 de ani, 18 ani in grupa II-a.
Cei de la of. de pensii mi-au dat de trei ori trei raspunsuri diferite.
De ce nu stiu,sau de ce mint???
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:23, 18 Septembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Slavinia:

Stagiul complet de cotizare = perioada de timp prevazuta de lege in care asiguratii au realizat stagiul de cotizare pentru a putea beneficia de pensie pentru limita de varsta, pensie anticipata sau pensie anticipata partiala.

Stagiul de cotizare = perioada de timp pentru care s-au datorat contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii, precum si cea pentru care asiguratii cu declaratie individuala de asigurare sau contract de asigurare sociala au datorat si platit contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii.

Stagiul de cotizare realizat = stagiul de cotizare la care se adauga suplimentul pentru perioadele lucrate in grupe superioare de munca precum si perioadele asimilate stagiului de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesire anticipat la pensie octavostef octavostef am 55 ani si 30 ani munca efectiva din care 16 cu grupa II de munca.Am inceput munca din 1983 septembrie. Am 5 ani de facultate si 6 luni armata. La ce ... (vezi toată discuția)
Stagiul complet de cotizare OLGAS OLGAS Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema: cand se acorda pensie de limita de varsta, cum se calculeaza stagiul complet de cotizare, ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie anticipata partiala silverlining silverlining Calculul pensiei anticipate partial .....se face lunar, adica aceasta creste in fiecare luna, sau se stabileste o data-la iesirea la pensie anticipata partial ... (vezi toată discuția)