avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scoatere persoane de la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scoatere persoane de la intretinere

Buna ziua. In data de 18.08.2014 am achizitionat un apartament. Din aceasta data nu locuieste nimeni in el. Lucrarile de renovare nu le-am inceput inca dar administratorul imi cere sa trec o persoana la intretinere, desi eu platesc intretinera in alta parte. Imi puteti spune daca este legal sa fac o cerere prin care sa declar pe proprie raspundere ca nu locuieste nimeni in apartament si sa treaca zero persoane la intretinere? Si cam cum sa sune aceasta cerere (un model).
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:19, 18 Septembrie 2014
Cererea o scrieti cu vorbele dv. Nu trebuie un model anume, in care specificati ca pentru moment nu locuieste nimeni in apartament si ca atare sa nu vi se calculeze cote la energie electrica, gaze si salubritate - cheltuieli care se repartizeaza pe numar de persoane care locuiesc in luna respectiva in bloc.

Daca nu locuieste nimeni acolo nu are voie sa va puna la plata aceste cheltuieli. In rest, platiti cheltuielile comune care se repartizeaza pe cota-parte indiviza si care nu depind de numarul de persoane din apartament.
Multumesc pentru raspuns.
Ce nu mi se pare corect este faptul ca trebuie sa platesc acea cota - parte indiviza, atata timp cat nu locuieste nimeni acolo de ce trebuie sa platesc ceva de care eu nu beneficiez?
de ce trebuie sa platesc ceva de care eu nu beneficiez?

Obligatia achitarii de c/v costuri parti comune este impusa si prevazuta de dispozitia in vigoare
HG nr 1588/2007 SECTIUNEA a 4-a
Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviza de proprietate
Art. 43. — Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata utila a apartamentelor si a spatiiIor cu alta destinatie decat aceea de Iocuinta, reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna.
Art. 44. — (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire Ia proprietatea comuna, cu privire Ia: fondul sau fondunile pentru Iucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare Ia partile de constructii si instaIatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distnibutie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electnica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; intenfonul — partea de instaIatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisuI si altele asemenea, conform
prevedenilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari or persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; ccntracte sau poIite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna
.
Eu nu contest ca tot ce mi-ati spus nu ar fi adevarat sau ca nu ar exista temei legal, doar ca nu mi se pare corect. In sfarsit, nu tot ce mie mi se pare corect e si obligatoriu sa fie.
Multumesc!

Blocul in care aveti apartamentul trebuie intretinut indiferent ca locuiti in el sau nu. Cum ar fi sa lipsiti cateva luni si cand va intoarceti sa gasiti casa scarii devastat, plina de gunoaie, coloanele comune de apa sparte ori apa oprita pe toata scara, ploaia sa patrunda prin acoperis si furtuna prin geamurile sparte de la casa scarii, interfonul dezactivat, liful nefunctional s.a.m.d. Pentru toate acestea si multe altele fiecare proprietar de apartament trebuie sa plateasca pentru ca sa-si poata folosi proprietatea in bune conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta de vacanta - ra carmenbucur carmenbucur Titlu : Locuinta de vacanta - care sunt cheltuielile corecte de achitat ??? Am o locuinta de vacanta, o garsoniera la munte, dar acolo ajung destul de ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere mari112 mari112 Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Obligatii locatari bloc gab11 gab11 Buna ziua, As avea urmatoarea intrebare: exista vreo lege care sa reglementeze obligatiile locatarilor unui bloc? Suntem in urmatoarea situatie: am ... (vezi toată discuția)