avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare vanzare-cumparare

Buna Ziua,

Am achizitionat un imobil in Mai 2014 prin contract de vanzare cumparare de la propietarul inscris in CF care a declarat ca este necasatorit si unicul propietar in momentul in care am semanat.
Am aflat ulterior (anul acesta) ca era in fapt casatorit la acea data.

Fosta sotie a cerut anularea contractului in dol.

Mentiuni:
-imobilul este achizitonat de vanzator inainte (6luni) de data casatoriei fiind unic propietar
-au un copil minor
-sotia reclama ca ea a dat banii pentru cumparare imobilului cand traiau in concubinaj. Nu stiu daca poate dovedi in vreun fel asta.

Intrebari:
1.Se poate anula actul de vanzare cumparare in conditiile in care eu am fost de buna-credinta?

2.Daca instanta dispunde anulare actului. Cum se procedeaza legal , voi fi evacuat? Ce drepturi am si sanse sa nu raman cu paguba?

3. Cum imi recuperez banii din vanzare-cumparare daca se anuleaza actul si vanzatorul nu ii mai are?
Dispune instanta modalitatea sau e nevoie de intentarea unui nou proces?

Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 12:55, 18 Septembrie 2014
1. Nu se poate, intrucat proprietarul era sotul. Sotia are un drept de creanta la achizitia imobilului, adica trebuie sa ceara de la sot bani, nu de la dvs.!
2. Nu va dispune anularea.
3. Va trebuie un avocat care sa va apere si sa indice articolele de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte? proprietar sau nu? despagubire? G3 G3 Buna ziua, Voi incerca sa schitez putin situatia in care ma aflu. Apartamentul in care stau si pe care l-am cumparat in 2010 prin \\"prima casa\\" a ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare pt declaratii false? lolo0112 lolo0112 se poate obtine in instanta anularea unui contract de vanzare cumparare imobil, in situatia in care cumparatorul se declara necasatorit la incheierea ... (vezi toată discuția)
Partaj 10_anonim 10_anonim Buna ziua. Problema mea este urmatoarea. In anul 2007 am achizitionat un apartament. In contractul de vanzare-cumparare apare tatal meu (necasatorit, dar traia ... (vezi toată discuția)