avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Responsabilitate presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Responsabilitate presedinte

buna ziua ! pe blocul nostru este amplasata o reclama de o firma de publicitate. Exista un contract de inchiriere dar clauzele sale nu sînt respectate de firma respectiva in sensul ca nu plateste intrega suma ( tariful este in euro dar plateste mai putin decit este cursul BNR in ziua respectiva ), nu plateste penalizarile de 0.2% pe zi ( si are restante si de 6 luni consecutive la plata chiriei ). Acest lucru este cunoscut atit de cenzor , de presedintele asociatiei cit si de firma de administratie dar nu iau nicio masura in acest sens. Acesta fapta are un caracter penal ? in sensul art. 17 punctul 9 din legea 230 . Ma pot adresa procuraturii cu o sesizare ? Pîna la urma sînt banii asociatiei de proprietari . Ma gîndesc sa nu existe vreun interes atunci cînd firma este pasuita nefiresc la plata obligatiilor ce-i revin. Ca o observatie exista în blocul nostru restantieri la plata întretineri si acestia sint taxati cu 0,2% pe zi penalizari.
multumesc pt. orice sfat
Cel mai recent răspuns: rivas , utilizator 11:31, 19 Septembrie 2014
Nu exista contract incheiat intre asociatie si firma care functioneaza la parter si asta o spune utilizatorul putin mai sus.
Iar @rivas nu este reprezentantul asociatie (presedinte) ca sa poata actiona pe cineva in judecata in numele asociatiei. Dumnealui ca persoana fizica, probabil proprietar in acea asociatie, nu poate actiona in judecata acea firma chiar daca ar fi si un contract.
Iar de plangere penala nici nu poate fi vorba.
Discutati cu presedintele, cu membrii comitetului si vedeti de ce nu s-a incheiat contractul. Poate a fost o discutie, o intentie a comitetului dar nefinalizata, neagreata de firma, poate nu s-a negociat cu firma... Orice contract se incheie intre parti si nu se hotaraste doar de o singura parte.
am tot incercat sa vorbesc cu presedintele dar nu vrea sa faca nimic atit cu firma de reclama cit si cu cea de coafor de la parter. Sint niste bani care ar putea intra in contul asociatiei , dar cum v-am spus presedintele nu misca un deget . In acest sens ma gindeam sa depun plingere penala impotriva sa: acesta lipsa de interes este suspecta stiind faptul ca firma de reclama a fost adusa in bloc si de el. Reclama a stat 2 ani de zile pe bloc fara autorizatie de constructie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii bloc, drept de semnatura cristi simion cristi simion Buna seara , Va rog , daca se poate sa imi raspundeti si mie : 1. Un membru al comitetului , poate contacta o ... (vezi toată discuția)
Anularea in instanta a contractului de reparare ascensoare grandpa grandpa Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta si astept sfaturile dvs. :Contractul de reparare si modernizare ascensoare al asociatiei noastre a fost incheiat ... (vezi toată discuția)
Problema sistare alimentare apa ContSters144818 ContSters144818 Buna ziua! Am si eu o mare problema, in cursul zilei de astazi \\"apa serv\\" a oprit apa la asociatia de care apartin din cauza datoriilor. Problema este ... (vezi toată discuția)