avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se poate executa silit o persoana juridica pentru o ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se poate executa silit o persoana juridica pentru o datorie acumulata de o persoana fizica?

Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru o datorie acumulata la un operator de telefonie mobila o firma de recuperari debite gen Kruk sau TopFactoring poate sa imi execute silit firma pe care o detin, activele sau actiunile pe care le detin la firma respectiva. Mentionez ca sunt unic actionar deci detin 100% din partile sociale.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:52, 18 Septembrie 2014
Buna ziua,

Puteti fi executat in calitate de asociat, numai pe veniturile din dividende, daca acel contract in baza caruia de face executarea a fost incheiat cu persoana fizica.
Activele apartin persoanei juridice. Dvs ca si persoana fizica detineti partile sociale, deci vor putea executa eventualul venit din beneficii/dividende. In practica insa nu vor actiona ca e complicat pt ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni la o firma - unde aflu cate anume ? noiklosa noiklosa Buna ziua, Am o ruda care s-a stins recent, si sunt unic mostenitor. Din cate cunosc, decedatul avea un numar important de actiuni la o firma - cunosc ... (vezi toată discuția)
Buna - posibilitate poprire conturi firma pentru datoriile persoanei fizice Mihai15_78 Mihai15_78 Vreau sa stiu si eu daca pe persoana fizică am primit executare silită si daca pe urmă am deschis o firmă si daca o sa imi faca oprire si pe firmă? (vezi toată discuția)
Asociat datorii la banci ca persoana fizica alina_ti alina_ti Daca asociatul unei societati cu raspundere limitata are datorii la banci ca persoana fizica sau posibil ,datoria sa fie deja data unei firme de recuperari ,se ... (vezi toată discuția)