avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nerespectarea L 448/2006
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nerespectarea L 448/2006

Buna ziua

Cum pot da guvernul in judecata pentru a-l obliga la respectarea legii ?

Potrivit art. 58 alin. (13) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap ``Cuantumul drepturilor se actualizeaza anual cu indicele cresterii pretului de consum, prin hotarare a Guvernului``.

Guvernele din ultimii 6 ani nu au respectat aceasta prevedere si nu au emis nici un HG de actualizare.

De asemenea, autoritatile locale nu respecta prevederile art 22, 62, 63 si 64 ale legii privitoare la accesibilizarea transportului in comun si a cladirilor publice.

Cel mai recent răspuns: PetruD , utilizator 10:34, 20 Septembrie 2014
Aveti perfecta dreptate,dar...interesul asupra necesitatilor persoanelor aflate in situatia persoanelor cu handicap nu constituie o prioritate pentru alesii nostri ,care hotarasc legile sau modificarea acestora
Teoretic exista cai de solutionare numai in instanta,dar care presupun alocarea de timp,nervi si care insa nu garanteaza materializarea interesului dv-mai ales avand in vedere perioada politica pe care o traversam,in care alesii nostri responsabili in actualizarea ajutoarelor si indemnizatiilor acordate persoanelor detinatoare de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap ,sunt interesati in cu totul alta directie
Ce as face eu in locul dvs este sa pornesc un proces impotriva statului roman. Cel mai sigur va poate sfatui un avocat cum se face asta la noi in tara (daca ministrii nu ar avea imunitate i-as da in judecata pe rand, incepand cu cei de la sanatate si terminand cu cei de la finante, din ultimii ani si pana in prezent).

Aveti grija si cu prescrierea faptelor (parca 3 ani la civil si 5 la penal?); adica nu veti putea obtine daune pentru mai inainte de acest numar de ani.

Daca nu se poate porni un astfel de proces la noi in tara, mergeti direct la CEDO - este o incalcare GRAVA a drepturilor persoanelor cu dizabilitati!! dar vedeti inainte ce trebuie rezolvat in tara, ca sa va poata fi acceptata cererea la CEDO.

Depuneti actele cat mai repede si demarati procesul; puteti chiar sa va constituiti intr-o asociatie cu mai multe alte persoane in aceeasi situatie.

Daca veti castiga in tara - cereti neaparat modificarea actualizarea legilor si daune morale cat mai mari; eu unul banuiesc ca veti ajunge la CEDO - acolo cereti neaparat ca statul roman sa fie obligat sa execute silit persoanele vinovate de nemodificarea acestor legi de 6 ani de zile. Incercati sa creati acest precedent (daca nu exista deja), deoarece nu este tocmai corect ca ceilalti cetateni, care muncesc si platesc taxe, sa va plateasca dvs si altora daunele, in timp ce vinovatii adevarati raman cu buzunarele pline.

Da,stiu, pare ceva iesit din comun, dar sunteti intr-o pozitie extrem de favorabila pentru A INCERCA sa-i puneti la plata pe cei cu adevarat vinovati. Veti avea nevoie de multa rabdare si sa speram ca cei de la CEDO vor avea mintea suficient de luminata incat sa inteleaga ca trebuie aduse niste modificari subtile in toata legislatia aferenta.

Mult succes si nu mai stati pe ganduri - este caz de drepturile omului!
Cred ca cei in situatia aceasta ar trebui sa ne constituim intr-o asociatie si sa ne reprezinte un avocat specializat pe astfel de spete. Ne-ar fi mult mai usor.Are dreptate Crusader 2010.
Daca nu se poate porni un astfel de proces la noi in tara, mergeti direct la CEDO

Una dintre cerinte ca cererea sa fie admisa,este ca plangerea anterior adresarii CEDO,sa fi parcurs toate etapele nationale
Multumesc pentru raspunsuri si incurajari.

V-as ramane indatorat daca m-ati putea lamuri despre demersurile ce trebuie facute pentru deschiderea actiunii. De exemplu care ar fi valoarea taxei de timbru, daca pot initia actiunea in orasul meu la judecatorie sau tribunal, ce documente ar trebui sa insoteasca cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune materiale reduse de instanta vmir vmir In anul 2006 am fost implicata intr-un accident rutier( pasagera) Am ramas infirma pe viata cu gradul 1 de handicap. Procesul a mers amandoua odata si cel ... (vezi toată discuția)
AcÞiune cedo daune morale si materiale miki70_is miki70_is Am avut un proces civil pe care l-am câştigat atât pe fond cât şi în recurs,întrebarea este pot să intentez acţiune directă la CEDO pentru daune ... (vezi toată discuția)
Statul este iarasi tras de urechi la cedo! Roland Mindrila Roland Mindrila Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a respins recursul Guvernului Romaniei in dosarul Revolutiei, ca atare, decizia anterioara a CEDO in acest caz a ... (vezi toată discuția)