avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cand pot scoate o persoana de la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cand pot scoate o persoana de la intretinere

Sotul meu prin natura serviciului este plecat in delegatie in fiecare saptamana, fara exceptie, de luni dimineata pana vineri seara. Am solicitat administratorului si presedintelui asociatiei ca acesta sa fie scos de la intretinere conform Lg 230/2007 si HG 1588/2007 art.17 lit. r. am fost refuzata pe motiv ca statutul asociatiei prevede ca pot fi scutite de plata cheltuielilor pe persoana doar persoanele care lipsesc cel putin 30 zile pe luna. Va rog sa imi spuneti daca este legal acest lucru si ce se poate face. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:21, 19 Septembrie 2014
Faceti o cerere catre presedintele asociatiei, in care specificati ca statutul asociatiei nu poate sa fie contrar legilor, trebuie sa scoata o persoana daca nu locuieste 15 zile pe luna, nu trebuie sa fie 15 consecutive.
din pacate si preseditele asociatiei sustine ca statutul prevede 30 de zile si cererea mea este neintemeiata. As avea nevoie de un punct de vedere de la un avocat care sa imi indice clar legea si articolul unde prevede clar ca ceea ce se prevede in statul este abuziv si illegal deoarece HG 1588/2007 art. 17 lit. r se termina cu expresia "conform adunarii generale"
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
teodora1980, utilizator
Sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de prpprietari din primarie
@teodora
Articolul mentionat arata asa:
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii

r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale

Asadar, daca in statut aveti prevazut acel 30 zile, atunci statutul este conform cu aceste norme.
Minimul admisibil este 15 zile, dar nu se specifica nimic despre maximul numarului de zile.

Altfel spus, conditia obligatorie din norme ca o persoana sa poata fi scoasa de la intretinere este sa lipseasca cel putin 15 zile, adica nu poate lipsi 10 zile si sa fie scoasa.
Despre mai mult de 15 zile normele nu impun nimic, deci statutul poate prevedea acest 30 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata la cotele de contributie la cheltuielile asociatiei(intretinerea) _simo_ _simo_ Care este perioada maxima in care proprietarii(cu drept de folosinta) pot solicita in scris scutirea de la plata cotelor pe pe persoana a contributiei ... (vezi toată discuția)
Scutit de la plata cheltuielilor lunare ale asociatiei de locatari adrihav adrihav Lipsesc de la locuinţa proprietate personală de mai multe luni. Doresc să mă întorc acasă pentru o perioadă de 1-2 săptămâni. Conform cărei legi ... (vezi toată discuția)
Cand se scoate o persoana de la intretinere aqua80 aqua80 din luna aprilie incep serviciul si vreau sa-mi duc copilul la mama pe timpul zilei si noaptea si in weekend sa stea la mine.in aceste conditii pot sa-l scot ... (vezi toată discuția)