avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate

Cum pot sa imi recunosc copilul daca mama refuza sa se prezinte la notariat sau la starea civila Am aflalt de un an ca am un copil el are acum 12 ani se afla in plasament cum pot proceda sa il recunosc prin instanta sau prin notariat fara a mai face ADN .Am avut o discutie cu mama baiatului mi-a spus ca nu vrea sa stie actualul sot de exsistenta baiatului nostru cum procedez ma puteti ajuta cumva o doamna profesoara buna prietena cu mine a purtat o discutie cu mama baiatului care de doua ori ia confirmat ca sunt tatal dupa care a treia oara sa aratat revoltata ca am cautato spunandui ca nu sunt tatal baiatului poate ca a intrat barbasu in casa sau poate ca sa aratat deranjata de actiunea mea cum ma puteti ajuta va rog copilul se afla in plasament
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:59, 19 Septembrie 2014
:( In plasament ? La cine ? Credeti ca nu a afost recunoscut de nimeni altul? Nu s-a nascut dupa ce s-a casatorit, nu ?
Probabil ca nu aveti niciun act al copilului si nu stiti date despre el, va trebui sa va adresati instantei sa cereti sa se stabileasca paternitatea.
Daca stiti cum il chema, cand s-a nascut si unde, cum o cheama pe mama, va puteti prezenta la starea civila pt a-l recunoaste. Daca nu o rezolvati acolo, va da o incheiere, un raspuns la cerere ce-o fi , cu care va prezentati in instanta.



Copilul nu a fost recunoscut chiar baiatul mi-a spus copilul e din afara casatoriei

Am inteles ca in instanta daca il recunosc nu se mai ajunge la ADN
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Daca il recunoasteti nu aveti de ce ajunge sa faceti test, doar daca mama se opune, ajungeti.
Ati putea sa trimiteti vb mamei ca mai degraba ajunge la starea civila pt a da certificatul copilul si ce acte sunt de indeplinit daca vrea ca barbat-su sa nu afle.. alfel cand va primi citatia acasa, nu cred ca va mai avea zile bune cu sotul.
Pana la citatie, poate primi invitatie de la starea civila.
prezenta ei nu e necesara ca dvs sa il recunoasteti, recunoasterea copilului nu se face dupa vrerea dansi, insa sigur ca daca dvs nu stiti date despre copil nici cei de la starea civila nu stiu pe cine vreti dvs sa recunoasteti.
La notar char nu are de ce sa se prezinte mama. declaratia e a dvs.


Corect, intai trebuie vazut unde e certificatul copilului si vorbit cu persoana care raspunde de el. Declaratie la notar, mergeti cu ea la stare civila si va emite un nou certificat.
INtrebati notarul care sunt datele minime care va trebuie, probabil cele din actul de nasterea jung.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua !am aflat de 3 ani că am un copil care va face 13 ... George o George o Buna ziua !am aflat de 3 ani că am un copil care va face 13 ani și se află in plasament,ce pot face ? Nu îmi poartă numele? (vezi toată discuția)
Proces stabilire paternitate mihai222222 mihai222222 Buna seara În primul rând vă mulțumesc pentru tot ce faceți! Vreau sa deschid o acțiune de recunoaștere a paternității împotriva fostei mele ... (vezi toată discuția)
Nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul mama mia mama mia nu am nici un act cu persoana cu care am copilul#-o ,ea a nascut pe 4 -01-2011 , nu ma lasa sa imi recunosc copilul si sa-l pot vedea .Problema este ca nici ... (vezi toată discuția)