avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere imobil

Sint persoana fizica si doresc sa inchiriez un apartament. Ce avantaje/dezavantaje am daca inchei contractul sub semnatura privata intre mine si chirias sau daca merg la notar.Ma intereseaza din punct de vedere am rezilierii chiriasului si al evacuarii acestuia. Cel incheiat la notar constituie titlul executoriu si apoi ma adresez doar executorului? Sau indiferent cum incheie contractului sa ma judec cu chiriasul in situatia in care doresc sa reziliez contractul pentru nerespectarea unei clauze inscrise ?
Ce obligatii de plata am catre stat? Ce trebuie sa platesc din banii primiti? Sa nu ma trezesc ca n-am platit ceva si apoi sa platesc pe o perioada mai mare d etimp plus penalizari.
Ce clauze pot introduce in contract in afara de cele uzuale: plata,modalitatea d e
plata,garantia,rezilierea,reparatiile cine le plateste,sa nu subinchirieze,sa plateasca ulitlitatile...
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 10:21, 21 Septembrie 2014
Se poate incheia sub semnatura privata si inregistrat la fisc. Are acceasi valoare ca cel incheiat la notar.
Mergeti cu ctr. la executor si va dispune evacuarea si popreste contul chiriasului pt neplata ultimelor chirii.
La fisc, se datoreaza 16% impozit pe venitul din chirii si 5,5% asigurari de sanatate.
Sunt bune clauzele indicate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere la notar ctin_marius ctin_marius Vreau sa inchiriez un apartament, fara agentie, sa fac un contract de inchiriere la notar pe o anumita perioada de timp. Imi face vrun notar acest ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere pentru infiintare firma si sediu social sau punct de lucru ? Alin_Mihai Alin_Mihai Buna ziua! Am o casa P+1 care este de inchiriat si am fost fost contactat de niste persoane care doresc s-o inchirieze pentru a infiinta o firma (firma ... (vezi toată discuția)