avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Durata maxima eliberare decizie de suspendare CIM ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Durata maxima eliberare decizie de suspendare CIM pentru intrare in CCC

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie.
Am depus la locul de munca cererea pentru suspendare a Contractului individual de munca deoarece trebuie sa imi prelungesc CCC pentru caz de boala pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului.
De la servici sunt tot amanata cu primirea deciziei deoarece compania este cu directorul general in alta tara si in Romania nu exista numai un administrator care am inteles ca nu are drept de semnatura. Eu doresc sa stiu care e termenul pana cand ei au dreptul sa ma tot amane deoarece eu doresc sa imi depun actele la primarie si imi lipseste numai acest act.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:38, 1 Octombrie 2014
1. Prelungirea CCC pana la varsta de 3 ani se face numai in cazul in care copilul are certificat de handicap.

2. - Nu cred ca pentru o asemenea decizie trebuie asteptat directorul general care este si plecat pentru mai mult timp din tara.
- Decizia de prelungire a suspendarii CIM se poate semna si de administrator deoarece acesta decizie nu afecteaza cu nimic patrimoniul unitatii.
- De asemenea OUG 111/2010 spune ca angajatorul este obligat sa acorde CCC.
- Faceti o sesizare la ITM.

3. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 9.
(1) In situatia in care, dupa alegerea optiunii de concediu de catre persoana indreptatita, copilul/copiii este/sunt incadrat/incadrati in grad de handicap, dreptul prevazut la art.2 alin.(2) din ordonanta de urgenta se acorda de la data emiterii certificatului de incadrare in grad de handicap, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile de la aceasta data. Daca cererea este depusa dupa termenul mentionat, dreptul se acorda de la data depunerii cererii.
...

4. Asadar trebuie sa depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile.
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Mi s-a spus de la firma ca avand in vedere ca directorul general este inafara tarii (firma este multinationala fara director general in Romania) eu trebuie sa astept sa trimita ei actele in strainatate la semnat dar vad ca astept deja de cateva zile si inca nici o sansa sa le primesc.
Copia dupa certificatul de handicap si cererea de suspendare CIM a fost deja depusa la firma de o saptamana.
Va multumesc mult pentru promptitudinea si mesajele dvs.
Cu stima,

Puteti sesiza ITM-ul,intre timp.
Buna ziua,

A trecut deja o saptamana din momentul in care am depus cererea de suspendare a contractului de munca pentru prelungirea CCC pana la 3 ani dar nu mi s-a dat inca decizia. De curand am aflat ca in Romania, firma noastra nu are deloc administrator care sa imi semneze. Mi s-a comunicat de asemenea ca daca doresc decizia repede sa suport eu cheltuielile de transport din strainatate. Am acceptat si acest lucru deoarece cu cat aman mai mult depunerea dosarului la primarie cu atat se intarzie mai mult dosarul. Avand un copil cu probleme medicale va dati seama ca nu ma pot descurca fara nici un venit. De la firma mi se tot spune sa astept curierul dar nici o veste. Va rog sa imi spuneti unde ar trebui sa ma adresez ca sa rezolv aceasta situatie.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil cu handicap m_clauxx m_clauxx Am fost in concediu de crestere copil un an de zile si in ultima saptamana de concediu s-a descoperit pa copil un handicap, . Am depus dosarul pentru comisie ... (vezi toată discuția)
Nu am depus la firma dupa 1 an si 11 luni de la concediu crestere copil cererea pt intrare in concediu fara plata si am ramas descoprita luna a 24-a. ce inseamna asta? yoanna83 yoanna83 Buna ziua, Dupa terminarea a 1 an si 11 luni de la concediu crestere copil nu am depus la firma la care eram angajata cererea pt intrare in concediu fara ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil Ilonamax Ilonamax Se poate prelungi concediul de crestere al copilului daca firma la care am lucrat a fost dizolvata voluntar si lichidata simultan? (vezi toată discuția)