avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca pensionar limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca pensionar limita de varsta

Buna ziua, pensionar limita de varsta si vechime integrala (pensionat in baza Legii nr. 57/1992, art. 11, lit.a, in anul 1998), s-a angajat in anul 2006, la o institutie publica, cu CIM cu durata nedeterminata. Astazi, angajatorul doreste incetarea CIM motivand prevederile C.M., sectiunea I, art. 56, alin. (1), lit. c - la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; ...Mai motiveaza angjatorul ca CIM existent (cu durata nedeterminata) trebuie sa inceteze si datorta faptului ca "trebuia incheiat" cu durata determinata conform prev art.83, lit. g) - angajarea pensionarilor care, în condiţiile legii, pot cumula pensia cu salariul - cu toate ca prevederea este: CIM poate fi încheiat pentru o durată determinată..., deci o posibilitate a angajatorului si nu o obligatie. In aceasta situatie angajatotul procedeaza legal!, tinand cont ca angajatul este pensionar limita de varsta din 1998? Pensionarul, avand si un certificat de handicap locomotor, poate contesta decizia in instanta ca neintemeiata si abuziva!? Si cu ce sanse de reusita!? Va rog mult, termenul este scurt.
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: marinpreda , utilizator 14:06, 20 Septembrie 2014
Nu cred ca mai este posibila o astfel de incetare a c.i.m., prin urmare, salariatul in cauza poate contesta in instanta decizia de incetare a c.i.m.
Va multumesc, asta este si parerea mea.
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pensionar cu contract de munca perioada nedeterminata sau determinata? chrboc chrboc Buna ziua si multumesc in avans pentru raspuns. Situatia este urmatoarea: am o angajata care s-a pensionat 1999 pentru limita de varsta. Patru ani a lucrat la ... (vezi toată discuția)
Cim determinat panzarumitica panzarumitica potrivit codului muncii, una din situatiile in care se incheie contract individual de munca pe perioada determinata este si cazul pensionarilor. Este vorba de ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionara cu limita de varsta larisaafanasov larisaafanasov Am urmatoarea situatie: O salariata de-a noastra care are CIM pe perioada nedeterminata, in calitate de ajutor bucatar, cu 4 ore/zi este pensionara pe caz de ... (vezi toată discuția)