avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare- cumparare in lipsa titlului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare- cumparare in lipsa titlului de proprietate?

Buna ziua !
Poate intocmi un notar public un contract de vanzare cumparare pentru un apartament in lipsa titlului de proprietate ?
Exista alt document care poate inlocui titlul de proprietate?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 18:45, 20 Septembrie 2014
Imobilul este inregistrat in cartea funciara?
Da, este inregistrat
Atunci da, se poate vinde; notarul va verifica in CF titlul de proprietate in baza caruia s-a inregistrat proprietarul vanzator.
In CF sint 2 titulari.Trebuie acordul ambilor?
Verifica inainte sau ulterior intocmirii contractului de v/c?

Alte discuții în legătură

Contract v-c clauze suplimentare- rog solutii roby2013 roby2013 Doresc sa achizitionez un imobil si am inteles ca nu se poate face contractul de V-C doar pe numele unuia dintre soti prin notariat (eu am fost asociat intr-o ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil coproprietari laura_agapy laura_agapy se poate face un antecontract de vanzare-cumparare pe partea mea din imobil daca sunt copropietari pe imobil si daca nu avem cadastru si intabularea? (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua inca o intrebare va rog ,,,am facut o intelegere de vinzare a unui teren vinzatorul trebuie sa faca cadastrul si cumparatorul intabularea ,,acum ... (vezi toată discuția)